Lukakunak szüksége van a szurkolók támogatására

José Mourinho "csalódott", amiért néhány Manchester United szurkoló nem eléggé támogatja első számú csatárukat, Romelu Lukakut.


Azt követően, hogy szárnyalva kezdte meg Unitedes karrierét, és az első hét fordulóban hét gólt tudott szerezni a Premier League-ben, Romelu Lukaku nem tudott eredményes lenni a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén.

 

A nagy csapatok elleni mérlegét folyamatosan megkérdőjelezik bizonyos körök, ezek elcsendesítéséért azonban nem sokat tudott tenni két héttel ezelőtt, amikor az Anfield Roadon a Liverpool ellen elért gól nélküli döntetlen alkalmával alig tudott hatással lenni csapata játékára.

 

A Spurs elleni, szombati 1-0-s győzelem alkalmával néhány labdaérintésével az Old Trafford közönségének ellenérzését is kiváltotta, azonban döntő jelentőségű volt a mérkőzés megnyerése szempontjából az, ahogy továbbfejelte a labdát a győztesgólt szerző Anthony Martial irányába, Mourinho pedig úgy érzi, hogy játékosa ezért nem kapta meg a megfelelő elismerést.

 

"Szeretném, ha a szurkolók megmagyaráznák, miért nem támogatják eléggé őt, mert ő mindent belead. Szerintem nem fair, hogy az alapján ítéljük meg a teljesítményét, hogy gólt szerez-e vagy sem" - mondta Mourinho a MUTV-nek.

 

"Ezt egyáltalán nem érzem igazságosnak. Úgyhogy csalódott vagyok - de nem miatta. Vele nagyon elégedett vagyok."

 

Mourinho mérlege az ellen az öt csapat ellen, amely az előző bajnoki szezonban a Manchester United előtt végzett - Chelsea, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Arsenal - nem nevezhető túlzottan lenyűgözőnek, mióta leülhetett az Old Trafford kispadjára. A szombati Sarkantyúsok elleni siker mindössze a harmadik volt Mourinho számára az ezek ellen a csapatok lejátszott 12 mérkőzéséből (3 győzelem, 4 vereség, 5 döntetlen), és mindegyiket az Old Traffordon tudták csak elérni. 

 

Ezeken a mérkőzéseken csak egyetlen alkalommal tudtak egy gólnál többet szerezni a Vörös Ördögök - az előző szezonbeli Chelsea elleni 2-0 alkalmával - míg hat idegenbeli mérkőzésükből ötször nem tudtak az ellenfél kapujába találni. 

 

Mourinho ezeken a mérkőzéseken alkalmazott konzervatív játékstílusa nem mindig egyöntetűen népszerű, néhányan pedig azt a döntését is megkérdőjelezték, amikor szombaton Anthony Martialt Marcus Rashford helyére állította be.

 

 

A United portugál menedzsere azonban nem igazán kedveli, amikor megkérdőjelezik döntéseit, a lefújást követően pedig ezért intette csendre a benne kétkedőket, ujját a szája elé tartva.

 

"Néhány reakció miértjét nem igazából értem" - tette hozzá.

 

"Ők a Vörös Ördögök szurkolói? Néha nem vagyok ebben biztos, mert Lukaku és Martial hihetetlenül jól dolgoznak össze."

 

"Ma két csatár játszott három klasszis belső védővel szemben - Európa legjobbjai - és lenyűgöző munkát végeztek. Egy nem annyira szép lövéssel szerzett gólt [Martial], de néha egy csúnya lövés is lehet nagyon szép."

 

"Néha ő [Martial] játszik kezdőként, és ilyenkor jó a teljesítménye. Talán nem szerez gólt olyan mennyiségben, mint amikor a cserepadról száll be, de jól játszik, ahogyan Rashford és Lukaku is."

 

"Tényleg nem értem, hogy miért vannak ilyen reakciók."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!