Mourinho kivár Matic állapota kapcsán

José Mourinho közölte a MUTV-vel, nem tudja, hogy Nemanja Matic játszhat-e a Manchester Unitedben az Arsenal ellen, azonban elutazik a csapattal a szombati Emirates Stadiumbeli mérkőzésre.


Maticot a keddi, Watford ellen 4-2-re megnyert idegenbeli bajnoki 55. percében kellett lecserélni, amelyet követően Mourinho elárulta, játékosa izomsérülést szenvedett.

 

Mindazonáltal a nyár folyamán a Chelsea-től szerződtetett középpályásnak így is lehetősége van arra, hogy folytassa a kezdőcsapat tagjaként felállított sorozatát a Premier League-ben, amikor a Vörös Ördögök akár öt pontra is csökkenthetik hátrányukat a Manchester City-vel szemben, akik csak vasárnap lépnek pályára a West Ham United ellen.

 

"Nem tudom, hogy játszhat-e" - kezdte Mourinho pénteken.

 

 

"Elutazik a csapattal, megfogja próbálni, és remélhetőleg végül ott lehet a csapatban, de nem tudom garantálni, hogy játékra készen fog állni."

 

A Vicarage Roadon hét közben aratott sikert sérülés miatt Marouane Fellaini kihagyni kényszerült, míg Phil Jones és Eric Bailly a sérülésből való visszatérés útján jár.

 

A Vörös Ördögök naptárában az Arsenal elleni rangadót követően kedden a CSZKA Moszkva következik a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában, a kieséses szakaszba való továbbjutáshoz pedig elég számukra egy nagyobb vereség elkerülése is.

 

Amikor arról kérdezték, ez hatással lesz-e csapata hétvégi összeállítására, Mourinho így felelt:

"Szerintem én mindig megpróbálom a lehető legjobb összeállítású csapatomat pályára küldeni, még akkor is, ha a Bajnokok Ligájában egy olyan meccs várt ránk, amelyet mindenképpen meg kellett nyernünk."

 

"Az ilyen esetekben szeretem elfelejteni ezt, és egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálni. Csak a legfontosabb mérkőzéssel foglalkozom most, amely a következő, a holnapi. Azt gondolom, hogy éppen elég nehéznek ígérkezik ahhoz, hogy ne mással foglalkozzunk és ne másra gondoljunk."

 

 

Már látóhatáron belül van a listavezető City látogatása is, Mourinho azonban hajthatatlan azt illetően, hogy ő mindig csak a közvetlenül előttük lévő mérkőzéssel foglalkozik, amely kapcsán egy utalást is tett a híres, 1980-as wimbledoni tenisz döntőre.

 

"Egyszerre csak egy mérkőzéssel tudsz foglalkozni, és egy mérkőzést tudsz játszani, szerintem ezt csak így lehet kezelni."

 

"Tegnap egy nagyon érdekes filmet néztem - Björn Borg vs John McEnroe - amelyben Björn edzője végig ezt szajkózta: egyszerre csak egy pont, csak egy pontra gondolj, én pedig mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy egyszerre csak egy meccsre fókuszáljanak. Mindig ezt hallják tőlem."

 

"Nem számít mi vár ránk utána, ahogyan az se, mi történt előtte. Csak az adott a mérkőzésről szabad szólnia mindennek, tehát jelen esetben az Arsenal elleniről. Nem gondolunk arra, hány ponttal állunk előttük, vagy hogy hány ponttal vagyunk lemaradva a listavezető mögött. Nem gondolunk semmi másra, csak az Arsenalra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League 15. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!