Matic: Nem dőlt el a bajnoki cím sorsa

Nemanja Matic szerint a Manchester United még esélyes a bajnoki címre, ugyanakkor elismeri, csapatának szinte minden mérkőzését meg kellene nyernie a szezon végéig, hogy utolérjék az éllovas Manchester Cityt.


A Vörös Ördögök 2-1-es, városi derbin elszenvedett veresége értelmében 11 pontos (mely ideiglenesen 14 pontra nőtt - a szerk.) hátrányba került a Cityvel szemben mindössze 16 mérkőzést követően.

 

Nagyon sokan leírják a City riválisait, köszönhetően Pep Guardiola még veretlen csapata dominanciájának, azonban Matic nem győzte hangsúlyozni, sok van még hátra a bajnokságból.

 

"Nagy a hátrányunk, 11 pont nyilvánvalóan nagyon sok, de a bajnokság még nem lefutott. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még igazán érdekfeszítő mérkőzések a szezon végéig, és természetesen ők is fognak pontokat hullajtani. Meglátjuk majd, hogy mi fog történni" - mondta a Soccer Saturday-nek.

 

"Mint mondtam is, sok meccs van még hátra, én pedig úgy gondolom, hogy még nem estünk ki a bajnoki címért folytatott harcból. Ha szeretnénk befogni őket, szinte minden mérkőzésünket meg kell nyernünk."

 

"De ahogy azzal mindannyian tisztában vagyunk, a Premier League-ben nem mindig lehetséges megnyerni minden találkozót, de megpróbáljuk ezt véghez vinni."

 

"Természetesen még mindig esélyesek vagyunk a bajnoki címre. Ugyanakkor a kupákban is állunk még, a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába jutottunk, a Manchester United pedig mérkőzésről mérkőzésre halad majd a siker érdekében."

 

 

A United vasárnap játszik a West Bromwich Albion otthonában. A középpályán bevethető Matic, aki a nyáron érkezett Manchesterbe a Chelsea-től, azt állítja, hogy csapata nagy dolgokat vihet véghez a közeljövőben, hiszen rengeteg, folyamatos fejlődésen áteső fiatal játékos található keretükben.

 

"Úgy vélem jó csapatunk van, második helyen állunk a bajnokságban, ami nem rossz. 11 pontra vagyunk az első helytől, de fejlődünk."

 

"Meglátjuk majd. Nehéz ennél többet mondani, hiszen csupán négy hónapja vagyok a klubnál, de boldog vagyok a csapat teljesítményét illetően."

 

"Számos fiatal játékosunk van, akik folyamatosan szerepelnek és fejlődnek a csapattal egyetemben, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben nagy dolgokat vihetünk véghez."

 

Matic középpályás társa, Paul Pogba a szezon egy részét kihagyni kényszerült sérülés következtében, és a szerb válogatott labdarúgó úgy véli, noha francia társa mindig ad valamilyen pluszt játékukhoz, ugyanakkor méltó helyettesei vannak a keretben.

 

"Fontos játékosunk Paul, mindig extra adalékot jelent játéka a csapatnak. Természetesen hiányzik, amikor nincs a pályán, de ugyanakkor van pár nagyon fontos játékosunk, hogy helyettesítsék őt."

 

"Visszatértével természetesen erősebbek leszünk, hiszen ahogy mondtam is, rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, és nagyon fontos a klub számára."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!