McTominay volt a győzelem kulcsa

José Mourinho nagyon elégedett volt Scott McTominay teljesítményével a szombati, Huddersfield Town ellen 2-0-ra megnyert bajnokin, és szerinte a középpályás szenvedélyessége, illetve akarása kulcsfontosságú volt a siker elérésében.


McTominay szezonbeli második bajnoki mérkőzésén lehetett kezdő Nemanja Maticcsal karöltve, miután Paul Pogba a kispadról beállva segítette hozzá a Vörös Ördögöket a három pont megszerzéséhez, amelyhez Romelu Lukaku és Alexis Sanchez járult hozzá 1-1 góllal.

 

A Tottenham elleni, hét közben elveszített bajnokihoz képest négy helyen történt változtatás a kezdőcsapatban, amelyek közül a leginkább McTominay Pogba helyén való csapatba kerülését hozták fel az újságírók a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, Mourinho szerint azonban a 21 éves játékos több, mint rászolgált a belé vetett bizalomra.

 

"Scott egy kicsit idegesen kezdte a mérkőzést, de aztán felnőtt a mérkőzés lüktetéséhez; szerintem ő jelentette az alapot számunkra ahhoz, hogy ennyire sok labdát tudjunk megszerezni az ellenféltől" - kezdte a portugál menedzser.

 

 

"A mérkőzés jellegére gondolva végrehajtottam néhány változtatást a kezdőcsapatunkat illetően. Nem azzal a céllal tettem ezt, hogy ezzel valakit büntessek, mert akkor valaki másnak meg engem kellett volna megtorolnia a csapat összeállításáért, mi ugyanis egy csapat vagyunk. Ha nyerünk, akkor együtt nyerünk és ugyanez igaz a vereségre is, az is a közös felelősségünk. Minden pillanatban azon vagyok, hogy a csapat érdekében cselekedjek."

 

"Scott még nagyon kisgyerek volt, amikor 9 éves korában a klub kötelékébe csatlakozott az első edzésén, anyukája kíséretében; 10-11 évvel később ez a srác pedig már a Manchester United felnőtt csapatában játszik, egy nagyon fontos Premier League meccsen az Old Traffordon."

 

"Hihetetlen vágy hajtotta, hogy visszaszerezze a labdákat. Amikor nem a csapatunknál volt a labda, ő kulcsszerepet vállalt abban, hogy már nagyon korán letámadjunk a labdaszerzés érdekében, amikor pedig nálunk volt a labda, akkor azt nagyon egyszerűen játszotta meg. Az olyan csapatok ellen, mint a Huddersfield, akik nagyon szorosan visszazárnak, és mindig a labda mögött vannak, az egyszerűség néha egészen géniuszi tud lenni. Ha nincs terület, akkor az egyszerű játékkal lehet abban előrébb lépni."

 

"Paul nagyszerű hozzáállást tanúsított becserélését követően, és mivel vezettünk 1-0-ra, így sokkal több terület állt rendelkezésünkre, ahol ő megcsillogtathatta képességeit. Ő a világ egyik legtehetségesebb középpályása, és az még nem a világ vége, hogy egyszer csak a kispadon kap helyet."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!