Matic: Nem menti meg a szezont az FA-kupa győzelem se

Nemanja Matic elismerte, a Manchester United szezonját semmiképpen se lehet sikerként értékelni, még egy esetleges FA-kupa győzelemmel sem.


Mivel a Vörös Ördögök már búcsúzni kényszerültek a Bajnokok Ligájából, a bajnokságban pedig valószínűtlen, hogy beérhetnék az éllovas Manchester City-t, az egyetlen reális esélyük, hogy trófeát szerezzenek ebben a szezonban az FA-kupa maradt.

 

Tegnap kiderült, hogy az elődöntőben a Tottenham lesz majd a manchesteriek ellenfele, de Matic elmondta, számára még a világ legrégebbi kupasorozatának megnyerése se lenne elég ahhoz, hogy első Old Traffordon töltött szezonját sikerként élje meg.

 

"Szerintem nem. Jó lenne, ha megnyernénk az FA-kupát, de ettől még nem lenne tökéletes" - válaszolta Matic arra kérdésre, hogy egy FA-kupa siker megmentené-e a United idei szezonját.

 

"Négy sorozatban voltunk érdekeltek ebben a szezonban - ebből egyet megnyerni nem elég számomra, mert mindig a lehető legjobbra kell törekednünk."

 

"A Premier League-ben azzal, hogy a legjobb négy között végzel, még nem végeztél tökéletes munkát, az viszont jó dolog, hogy a következő szezonban is a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk."

 

"Ha megnyerjük az FA-kupát, azzal még nem sikeres, csak jó volt a szezonunk."

 

 

A Brighton ellen 2-0-ra megnyert FA-kupa negyeddöntőt követően José Mourinho éles kritikával illette néhány játékosát, amiért azok "félve játszottak" és megkérdőjelezte "személyiségüket, beléjük vetett bizalmát és klasszisukat". 

 

Mindazonáltal Maticot külön kiemelte Mourinho, mint "a személyiség, a vágy és az irányítás szigete" - a szerb középpályás pedig ugyanilyen tisztelettel beszélt menedzseréről.

 

"Ő különleges, mert mindig győzni akar. Mindenki láthatja, hogy ha veszít egy mérkőzésen, akkor azt nem tudja elfogadni. Valószínűleg ezért tudott már eddigi karriere során több mint 20 trófeát elhódítani csapataival" - tette hozzá.

 

"Nagyon nehéz vele együtt dolgozni, mert mindig többet és többet akar. Még ha megnyered a bajnoki címet, akkor is az jár a fejében, hogy jövőre címvédést akar. Ő ilyen, erre pedig a játékosainak fel kell készülni."

 

"Ilyen magas szinten a játékosoknak erre készen kell állniuk, mert a nyomás hatalmas. Mindenki azt várja el, hogy minden egyes mérkőzést megnyerj. Természetesen ez nem lehetséges, de a szurkolók ezt várják."

 

"Nem számít, hogy fáradt vagy-e vagy sem, a szurkolók mindig a legmagasabb szintű futballt akarják látni tőled. Ez pedig normális."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!