Matic, az elnyűhetetlen

Nemanja Matic egyike a Premier League maratonistáinak, a Manchester United középpályása ma este, a West Ham United elleni bajnokin pedig tovább nyújtaná hosszú sorozatát, amely a bajnokságban való pályára lépéseket illeti.


Az előző nyáron a Chelsea-től megkaparintott szerzemény debütáló szezonjában az Old Traffordon egyetlen kivétellel a Vörös Ördögök összes bajnokiján pályára lépett, a Bournemouth ellen csereként történő beállásával pedig folytatta hosszú sorozatát. A szerb válogatott játékos már előző klubja színeiben is rendszeresen a pályán volt a Premier League-ben, a 2014/15-ös idény óta pedig mindössze három olyan mezőnyjátékos - Unitedes kollégája, Romelu Lukaku, a Tottenhames Christian Eriksen és a Leicester City támadója, Jamie Vardy - van az angol élvonalbeli pontvadászatban, aki nála többször kapott lehetőséget bajnoki mérkőzésen.

 

"Szerencsés voltam, hogy nem voltak nagy sérüléseim, amikor pedig kisebb problémákkal bajlódtam, akkor azon voltam, hogy amilyen gyorsan csak lehet felépüljek és újra a csapat segítségére lehessek a játékommal" - kezdte Matic parádés sorozata kapcsán a MUTV-nek.

 

"Minél többet szeretnék játszani a csapatomban, és ezzel együtt szeretnék hozzátenni a játékhoz is. Nagyon nehéz minden mérkőzésen pályára lépni, ráadásul kezdőként. Ahogy mondtam, minden tőlem telhetőt megfogok tenni a csapat segítéséért, és nem számít, hogy kezdek vagy nem, minden pillanatban rendelkezésre fogok állni."

 

A LEGTÖBB PÁLYÁRA LÉPÉS A PREMIER LEAGUE-BEN A 2014/15-ÖS SZEZON ÓTA
Forrás: Opta

148 - Lukasz Fabianski (Swansea City) 
145 - Christian Eriksen (Tottenham Hotspur)
144 - Romelu Lukaku (Manchester United)
142 - David De Gea (Manchester United)
141 - Hugo Lloris (Tottenham Hotspur)
141 - Jamie Vardy (Leicester City)
140 - Nemanja Matic (Manchester United)

 

Matic a MUTV-nek adott interjúban visszatekintett a klubnál töltött első szezonjára is, amely kapcsán arra is megkérték, hogy a Szezon Gólja-díjat elnyert Crystal Palace elleni győztesgólja mellett emelje ki a szezon csúcspontját is a saját szempontjából.

 

 

"Talán az első Old Traffordon lejátszott mérkőzésemet említeném a Manchester United mezében, amelyet a West Ham United ellen játszottunk, mert az volt a debütálásom és soha nem fogom elfelejteni" - válaszolta.

 

"Reményeim szerint a London Stadiumban hasonló eredményt tudunk majd elérni, mint akkor!"

 

"Minden nagyon gyorsan történt, de manapság ilyen a futball - három naponta vannak mérkőzések, ez pedig nagyon gyors iram. De nagyszerű dolog ebben a stadionban [Old Trafford] játszani, úgyhogy boldog vagyok."

 

"Természetesen voltak nagyon jó mérkőzéseim, ahogy olyanok is, amikor véleményem szerint nem ment jól a játék. De mindig minden tőlem telhetőt megteszek. Szerintem jó szezonom volt."

 

"Egyértelmű, hogy tökéletesről nem beszélhetünk, mert nem lettünk bajnokok, de mindent megteszek a csapatért amit tudok, és remélem a szurkolók is elégedettek a teljesítményemmel, mert mindennap azon vagyok, hogy a legjobbamat nyújtsam és ne csak a mérkőzéseken, de az edzéseken is."

 

"Következő szezonban ugyanezt láthatják majd tőlem, mert ez vagyok én. Igen, boldog vagyok amiatt, hogy sikerült így játszanom, de az biztos, hogy mindig van lehetőség a jobb játékra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!