Lingard bánja első vereségét a Wembley-ben

Jesse Lingard következő alkalommal mindenképpen az aranyat akarja megszerezni a Manchester Uniteddel, miután szombat este első ízben kellett megtapasztalnia milyen fájdalmas vesztesként elhagyni a pályát egy kupadöntőn.


Két szezonnal ezelőtt épp Lingard volt a nyerőember a Vörös Ördögök Crystal Palace elleni FA-kupa döntőjében, de idén ő és csapattársai sajnos a vesztes oldalon álltak végül a Chelsea elleni fináléban.

 

A Kékek nyolcadszor nyerték meg a sorozatot történelmük során, köszönhetően Eden Hazard 22. percben szerzett büntetőgóljának, mely végül a különbséget jelentette a két gárda között.

 

"Mindig is nehéz lesz megélni, amikor a másik csapat emeli a magasba a trófeát" – mondta Lingard.

 

"Amikor úgy sétálsz fel azokon a lépcsőkön, hogy csupán az ezüstérmet veheted át, az nehéz. Ez volt az első ilyen esetem, és remélhetőleg többször nem kerül rá sor."

 

A vereség ellenére a United 14-ese úgy hiszi, a Vörösök voltak jobbak a 90 perc alatt.

 

A döntőben semmi nem sikerült, de a VB és az új szezon előtt van mire építenie

 

"Mi domináltunk a játékunkkal, és rengeteg helyzetet is kialakítottunk. A Chelsea nem tudott annyiszor eljutni a kapunkig, mint mi, de csak nem akart mellénk állni a szerencse ma."

 

Bár a szezon végül keserű szájízzel zárult, Lingard összességében élvezte a szezont, ami mondhatni eddigi legjobb idénye volt egyéni szempontból vörös mezben, afelől pedig magabiztos, hogy a United még jobb lesz a soron következő szezonban.

 

"Minden egyes szezonban egyre jobbak és jobbak leszünk" – mondta.

 

"Sok csapatnak van amolyan átmeneti, formálódó időszaka, és mi is előrébb fogunk lépni a következő szezonban. Összeszedjük magunkat és újra belevágunk. Vissza kell tekintenünk a lezárult idényre, megvizsgálni a pozitívumokat és negatívumokat egyaránt. Ki fogjuk elemezni, hogy hol tudnánk még fejlődni és minden erőnkkel azon leszünk, hogy jobb csapattá váljunk az új szezonban."

 

Lingard számára most egy hét pihenő vár, mielőtt csatlakozna az angol válogatottbeli társaihoz az oroszországi Vb-re való utolsó felkészüléssel töltött napokra.

 

"Ez lesz az első világbajnokságom" – mondta. "Nyilvánvalóan önbizalommal telve vetem bele magam azok után, amilyen szezonom volt, úgyhogy remélhetőleg jól teljesítünk majd."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!