Carrick: Pogba jövője a Unitednél van

Michael Carrick kijelentette, Paul Pogbának van jövője a Manchester Unitednél és a legjobb évei még előtte állnak az Old Traffordon.


Pogbát 2016-ban 89 millió fontért szerződtették vissza a Vörös Ördögök, a 2017/18-as szezon második felében azonban olyannyira felemás teljesítményt nyújtott, hogy José Mourinho több kulcsfontosságú mérkőzésen is kihagyta kezdőcsapatából.

 

Carrick, aki azt követően, hogy a nemrég zárult szezon végén visszavonult, a klub edzői stábjához csatlakozott, szilárd elképzeléssel rendelkezik Pogba jövőjét illetően azután, hogy rengeteg pletyka jelent meg a távozásával kapcsolatban.

 

"Természetesen van jövője nálunk, ő egy nagyon fontos játékosunk. Remek korban van, még előtte állnak a legjobb évei" - kezdte a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában.

 

"Hogy őszinte legyek, ez egy olyan dolog, amin nem igazán kellene kétszer se elgondolkodnom."

 

 

A Manchester United második helyen fejezte be a Premier League 2 héttel ezelőtt véget ért idényét, 19 ponttal lemaradva a bajnok Manchester City mögött, és trófea nélkül készülhetnek majd a folytatásra is, miután múlt szombaton kikaptak a Chelsea-től az FA-kupa döntőjében.

 

Carrick szerint nem ideális, hogy üres kézzel zárták az évet, de szerinte az augusztusban rajtoló új szezon nagy lehetőséget tartogat José Mourinho legénysége számára.

 

"Ahogyan ő már a mérkőzés előtt is elmondta, a menedzser nem egy mérkőzés alapján fogja megítélni a csapatát. Tanulni fogunk ebből, hiszen az elmúlt évek során sikerült több trófeát is megszereznünk és természetesen nem ideális az, hogy trófea nélkül zártuk a szezont" - tette hozzá.

 

"De most már előre tekintünk, akár nyersz akár veszítesz nem szabad visszanézni. A következő szezonra koncentrálunk már, amely nagynak ígérkezik a mi szempontunkból."

 

"Nem a City-t, a Chelsea-t, az Arsenalt, a Tottenhamet vagy bárki mást figyeljük. Magunkra és arra koncentrálunk, hogy fejlődjünk és hiszünk abban, hogy nagy lépéseket tehetünk előre ebben a tekintetben, amely majd meglátjuk, hogy mire lesz elég számunkra."

 

 

Amikor arról kérdezték, milyen érzés 12 év után visszavonulni, majd edzői állást vállalni az Old Traffordon, a 36 éves egykori angol válogatott játékos így folytatta:

"Ez egy nagy kihívás. A napi rutin sok szempontból ugyanaz, de más a szerepkör."

 

"Már nagyon várom, nagyon izgatott vagyok. Eléggé tisztában vagyok azzal, hogy attól még, hogy egészen jó játékos voltam, az nem jelenti azt, hogy edzőnek is ugyanolyan leszek."

 

"Bele kell fektetnem a munkát, tanulnom kell, az alapoktól kezdve, José személyében pedig mindezt a legmegfelelőbb személy mellett tehetem meg. Már nagyon várom, hogy elkezdődjön."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!