Pogba megtisztelve érzi magát a kapitányságtól

Paul Pogba a MUTV-nek nyilatkozott a Leicester City elleni 2-1-re megnyert mérkőzésen nyújtott parádés teljesítményét követően.


A világbajnok középpályást egyszerűen "szörnyetegnek" nevezte menedzsere, José Mourinho, azt követően, hogy néhány napnyi Aon Training Complexben végzett edzésmunkát követően vállalni tudta, és ráadásul ilyen teljesítménnyel a játékot. Emellett csapatkapitányként vezethette ki a csapatot, tizenegyesből gólt szerzett és őt választották a mérkőzés legjobbjának is.

 

Kapitánynak lenni

"Mindig öröm, egy megtiszteltetés számomra, hogy ha a kapitányi karszalagot viselhetem. Rengeteg nagy játékos karriertörténetének része ez itt ennél a klubnál. Ma a legfontosabb a győzelem volt. Belőttem a tizenegyest, nagyon boldog vagyok, azért is, mert győzelemmel tudtunk kezdeni."

 

A feladatkör fontossága

"Ez nem olyan szerep, amit az embernek kötelező elvállalnia. Szerintem mindenki, a játékostársak, a csapattagok hozzátesznek ahhoz, hogy az embernek kényelmes és büszkeséggel teli legyen ezt a tisztséget viselnie. Ez különösen igaz akkor, amikor Michael Carrick odajön hozzám beszélni és elmondja, hogy ő akarta, hogy én viseljem a karszalagot, azért, amit én a klubnak, az embereknek, a szurkolóknak és az akadémia fiatal játékosainak adok. Ők felnéznek rám. Én pedig emiatt szeretnék minél többet visszaadni nekik és mindig a legjobb teljesítményemre törekszem, köszönhetően a szurkolóknak és a csapattársaimnak."

 

A büntető elvállalása

"Legutóbb, mikor büntetőt kaptunk, átadtam a lehetőséget Alexisnek az első nálunk játszott Premier League mérkőzésén, hogy abból gólt szerezhessen. Számomra nem jelent problémát az, hogy átadjam neki a tizenegyes elvégzésének lehetőségét. Addig, amíg gólt szerzünk és nyerünk én boldog vagyok."

 

 

Három fős középpálya

"Andreas [Pereira] nagyon jól játszott a felkészülési szezonban, én is láttam, és érkezett Fred is, aki remekelt. Láttam, hogy ebben a két játékosban nagy képességek lakoznak. Andreas még fiatalabb, de rendelkezik azzal a minőséggel és személyiséggel, hogy a Premier League-ben játszhasson. Fred csak most debütált a Premier League-ben, de nem vallott szégyent. Ez volt az első mérkőzése, és ilyenkor tudja az ember, hogy még alkalmazkodnia kell. Ez nem könnyű. Nagy munkát végzett abban, hogy ma nyerni tudtunk."

 

Shaw nagymértékű támogatása

"Luke olyasvalaki, aki nagyon keményen dolgozik az edzéseken. Az emberek kritizálják őt, neki pedig nem jutott túlzottan sok játéklehetőség az előző szezonban. De minden egyes alkalommal, amikor pályára lépett, nagyszerű munkát végzett és mutatott valami jót. Szerintem tiszteletet érdemelne, az embereknek pedig örülniük kellene, hogy köztünk van. Meg kell nézni a statisztikáit és a játékát. Ezekkel kell foglalkozni, nem a testével vagy bármi mással. Ma mindenki láthatta, hogy milyen személyiség ő. Nagyszerű munkát végzett és hozzásegítette a csapatot a győzelemhez."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!