Korai csapathírek a Brighton meccs előtt

Jose Mourinho továbbra sem számíthat egyik sérültjére sem, akik kihagyni kényszerültek a Leicester City elleni Premier League nyitányt, de így is feltűnnek majd régi-új arcok a szezon első idegenbeli mérkőzésén vasárnap, a Brighton & Hove Albion ellen.


Sergio Romero, Antonio Valencia, Diogo Dalot, Marcos Rojo, Ander Herrera és Nemanja Matic mind-mind a maródiak listáján volt a Rókák ellen megnyert 2-1-es bajnokin, mellyel hivatalosan is elstartolt a Vörös Ördögök számára az új idény. A meccs utáni nyilatkozatában a mester elárulta, hogy egyik sérülés miatt hiányzó játékosával sem számol a soron következő héten, amikor is csapata az Amex Stadionban kísérli meg megszerezni hatodik pontját is. Ezzel együtt Jose hiszi, hogy a Vörösök sokkal erősebbek lesznek majd, hiszen a Világbajnokságot követő nyaralásukról visszatérő sztárjai immár egy teljes heti edzéssel a hátuk mögött juthatnak szóhoz.

 

A vb-n szereplő játékosokra ezúttal több szerep hárulhat

 

Jesse Lingard első meccsét játszhatja a United mezében a tavalyi FA-kupa döntőt követően, ráadásul egy olyan klub ellen, ahol kölcsönben már szerepelt a 2013/14-es szezonban. Ashley Young szintén játékra jelentkezhet azok után, hogy ő is részese volt az angol válogatott oroszországi menetelésének, habár Luke Shaw nem titkoltan abban reménykedik, hogy megtarthatja Young ellenében a balbekk posztot, miután a pénteki meccsen megszerezte élete első találatát felnőtt szinten, mely végül döntőnek bizonyult a Leicester ellen. Az angol játékosok mellett az egyik nagy visszatérő még, Romelu Lukaku, aki a Rókák ellen már vállalt valamivel több, mint 20 percnyi játékot, de ezúttal már a portugál is többet vár robosztus felépítésű csatárától.

 

"Úgy gondolom, hogy ugyanazok a játékosaink lesznek megint (mint a Leicester ellen, szerk.)" - mondta Mourinho. "Nem hiszem, hogy a sérült játékosaink visszatérnek a Brighton ellen. Amink viszont lesz, az Paul kilenc napi edzéssel, Rashford 11 napi edzéssel, és Fellaini kilenc napi edzéssel a háta mögött, mindannyian valamivel jobb kondícióval. Ha minden jól megy, akkor ezek a srácok, akik (a Leicester ellen, szerk.) nehéz helyzetben voltak, már készen állnak majd, hogy egy kicsivel többet nyújtsanak - több Lukakutól, több Rashfordtól, talán Lingard is visszatér, több Fellainitól. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor többre leszünk képesek."

 

Na de mit kell tudni a Brightonról?

A Sirályok az első fordulóban 2-0-s vereséget szenvedtek el a Watford otthonában, így a vasárnapi ütközeten szeretnék megszerezni első góljukat és pontjaikat is a manchesteriek ellen. Chris Hughton, a Brighton menedzsere nagy valószínűséggel kapitánya, Bruno nélkül lesz kénytelen összeállítani kezdőjét, miután a veterán jobbhátvédet már ideje korán, a 26. percben le kellett cserélnie a Vicarage Roadon - feltehetően combhajlítóizom sérüléssel.

 

A Brightonnak kaput eltaláló lövése sem volt a Watford ellen

 

Az új igazolások közül egyedül a brazil balbekk, Bernardo debütált kezdőként a Watford ellen, úgyhogy az új szerzemények közül többen is arra pályáznak, hogy letegyék névjegyüket a Vörös Ördögök ellen. A rekordigazolás, Alireza Jahanbakhsh, aki Irán válogatottját képviselte a világbajnokságon, tavaly pedig gólkirályi címig jutott a holland Eredivisie-ben, illetve a mali középpályás, Yves Bissouma szintén először léphetnek pályára kezdőként a kék-fehér csíkos szerelésben - múlt héten csereként már mindketten szóhoz jutottak. Utóbbi 30, míg Jahanbakhsh 20 percnyi játékot vállalt a Lódarazsak ellen.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Premier League 2. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!