Matic: Ugródeszka lehet a Burnley elleni siker

Nemanja Matic szerint a Burnley elleni vasárnapi győzelem bizonyította, hogy a Manchester United olyan erő, amellyel számolni kell ebben a szezonban.


Matic második alkalommal lépett pályára kezdőként ebben a szezonban a 2-0-ra megnyert Premier League bajnokin a Turf Mooron, amelyet követően kijelentette, játékostársaival rendelkeznek az ahhoz szükséges kvalitásokkal, hogy esélyesek legyenek a bajnoki címre is, csalódást keltő augusztusuk ellenére.

 

"Fontos volt számunkra, hogy begyűjtsük a három pontot, mert már eddig is sokat veszítettünk" - kezdte a szerb középpályás a MUTV-nek.

 

"Hat pontos hátrányunk van a tabella élbolyához képest, úgyhogy el kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat és nyerni a mérkőzéseket."

 

"Szerintem olyan jól játszottunk, mint tettük azt a Spurs elleni első félidőben. 2-0-ra nyertünk; emellett pedig számos további lehetőségünk volt a gólszerzésre, de ettől függetlenül elégedett vagyok a két gólos sikerrel."

 

Romelu Lukaku első félidőben elért duplája alapozta meg a United vasárnapi sikerét, de a Vörös Ördögöknek számos ziccere volt a fordulás után is a gólszerzésre, Paul Pogba pedig még büntetőt is hibázott.

 

Nemanja felvázolta azt is, José Mourinho miként készítette fel őket a Burnley által jelentett légiveszélyekre, amelynek elhárítására Marouane Fellaini a szezonban először kapott lehetőséget kezdőként, segítve ezzel a hátsó négyest.

 

"A menedzser nagyon magabiztos volt a mérkőzést megelőzően; nagyon jól sikerült a felkészítésünk a mérkőzésre" - tette hozzá Matic.

 

"Tudtuk, hogy a hosszú labdáikkal problémákat okozhatnak. Ezért játszott Fellaini annyira közel a védelemhez, hogy a labdákat összegyűjtse és szerintem ez a teljesítmény mutatja, hogy tudjuk miként kell játszani a futballt és harcban lehetünk a bajnoki címért."

 

 

Nehéz hete volt a United keretének a Brighton elleni idegenbeli, és a Tottenhamtől elszenvedett hazai vereségek után. Amikor Nemanjat arról kérdezték, emiatt megváltozott-e menedzsere megszokott viselkedése az Aon Training Complexben a Bordók elleni mérkőzésre való készülés során és hétközi nyilatkozataival csak megpróbálta-e levenni a nyomást játékosai válláról, így felelt:

"Az egészen biztos, hogy ő pontosan tudja mit miért tesz, ez pedig jó nekünk."

 

"Ő a világ egyik legjobb menedzsere. Mindenki tudja, hogy mit ért el eddigi karriere során, úgyhogy ez mindenre magyarázatot ad."

 

"Azt gondolom, hogy ő nagyon jól kezeli a nyomást. Ezért van itt a Manchester Unitednél, és nem látok semmi különbséget abban, ahogyan most viselkedett."

 

Miután a Manchester United négy forduló után jelenleg a 10. helyet foglalja el a bajnokságban, Matic szerint még túl korai a Premier League tabellájára nézni, mert a szezon még el sem kezdődött igazán.

 

Amikor arról kérdezték, belefér-e még bármilyen nemű botlás a Vörös Ördögök számára a szezon során, Nemanja így válaszolt:

"Természetesen nem, de [az ellenfeleknek is] meg kell nyerniük minden mérkőzésüket."

 

"Szerintem ez nem lehetséges. Valakinek veszítenie is kell, ami együtt jár a pontvesztéssel."

 

"Még túl korai bármit is mondani. Márciusban már látni fogjuk, hogy hol tartunk, mert addigra kiderül, hogy ki van harcban a bajnoki címért és ki az, aki a top négybe kerülésért küzd, úgyhogy most még nagyon korán vagyunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!