Sir Alex érdeklődött Gündogan iránt

Ilkay Gündogan egyike volt Sir Alex Ferguson végső kiszemeltjeinek, mielőtt 2013-ban visszavonult volna. Erről Rene Meulensteen, Ferguson korábbi segítője mesélt.


Ferguson azután vonult vissza edzői munkájától, hogy a 2012-13-as szezon végén a Manchester United megnyerte vele a 13. Premier League trófeát.

 

Egy emlékezetes szezon, mely Robin van Persie-nek 26 gólt hozott, míg Paul Scholes-nak visszavonulást, miután 2012 elején beszélt erről a skót menedzserrel.

 

Meulensteen - aki akkoriban Ferguson segédedzője volt - elárulta, Ferguson Gündogant nézte ki Scholes utódjának.

 

"Ha Fergie továbbra is dolgozott volna még több minőségi játékost igazoltunk volna, talán még több energiát is" - mondta Meulensteen az Evening Standardnek.

 

"Nem mondanám, hogy öregedő csapat volt akkor, sokkal inkább érettnek nevezném. Biztos vagyok abban, ha Fergie maradt volna, akkor a folytonosság és a stabilitás is megmaradt volna és a United ismét trófeáért harcolt volna."

 

 

"Figyeltük Gündogant a Dortmundból, valamint Marco Reus-t is akkoriban. Figyeltük Gündogant - olyan valakit, aki hasonlóan játszik, mint Scholes, aki jól járatja a labdát, gyorsan gondolkodik és van tempója."

 

Miután Ferguson és Scholes távozott a klubtól, a United hetedik helyen végzett a bajnokságban és David Moyes-t tíz hónapnyi manchesteri munka után kirúgták. Pedig olyan játékosokat akart leigazolni, mint Cesc Fabregas, Toni Kroos és Gareth Bale, de mások is célkeresztben voltak.

 

Azonban a trióból egyiket sem tudta megszerezni, végül a skót a korábbi klubjától, az Evertontól szerződtette Marouane Fellainit.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Watford - Manchester United

Premier League 5. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!