Hughes: a menedzsereknek meg kell érteniük a játékosokat

Mark Hughes, a Manchester United legendája és a Southampton jelenlegi menedzsere azt vallja, hogy egy edzőnek többek közt az a feladata, hogy kiismerje a játékosait és tisztában legyen vele, melyik játékosa mitől „kattan” be.


Amikor arról kérdezték, ő hogyan kezeli a törékeny kapcsolatokat játékosaival, a Soton mestere így felet: „Nem könnyű. Egy sokszínű társaságot kell menedzselned, minden öltöző más és más manapság, különösen a legmagasabb szinten.”

 

„Különböző játékosok alkotják különböző országokból, különböző kultúrából. Nem lehet őket egy kaptafa alá venni, egyszerűen ismerned kell őket, tudnod, hogy mitől kattannak be.”

 

Hughes az 1980-as és 1990-es években játszott Sir Alex Ferguson irányítása alatt. Amellett, hogy Ferguson szigorú edzőnek számított, Hughes elmondása szerint a kettejük közti beszélgetések pusztán a csapat összeállításokban merültek ki.

 

Mark Hughes a '94-es FA-kupa döntőben (4-0 vs. Chelsea)

 

„Az én meglátásom szerint minden egyes játékos más és mást vár egy menedzsertől” – mondta a wales-i szakember.

 

„Sosem volt szükségem mélyreható beszélgetésekre tőle (Fergusontól, szerk.) a taktikáról, vagy hogy motiváljon, mert képes voltam arra, hogy saját magamat menedzseljem.”

 

„Mindössze arra volt igényem, hogy bekerüljek a csapatba minden hétvégén. Más játékosoknak több kell, de ennek a szituációnak ilyen a természete, mindenki más.”

 

„Menedzserként az én munkám az, hogy a legjobbat hozzam ki a játékosaimból. Néha nem sikerül és nem azt a reakciót váltod ki belőlük, amit szeretnél, de ezzel mindenki szembesül - nap, mint nap.”

 

„A játékosok hangulata napi szinten változik, úgyhogy azon is múlik, hogy adott nap éppen milyen állapotukban találod őket, s aztán képes vagy-e úgy a legjobbat kihozni belőlük.”


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

West Ham United - Manchester United

Premier League 7. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!