Solskjaer: Mindenben Sir Alex befolyásolt

Ole Gunnar Solskjaer elárulta, hogy a kinevezése után, máris tanácsot kért Sir Alex Fergusontól.


Az egykori norvég válogatott 1996 és 2007 között 11 sikeres szezont töltött el a manchesteri klubnál, amíg Sir Alex volt a menedzser - 366 mérkőzésen 126 gólt szerzett, és 12 trófeát nyert.

 

A péntek délelőtti sajtótájékoztatón többek között arról is beszélt, hogy a skót zseni volt a példaképe az eddigi menedzseri karrierje alatt.

 

"Az igazat megvallva, mindenben befolyásolt" - mondta Solskjaer. "Ahogyan az emberekkel bánt, ahogy a klub menedzsereként viselkedett, ahogy boldogan tartott 25 válogatott játékost és elérte, hogy mindig éhesek legyenek a sikerre, és mindig fejlődni akarjanak, és ahogy a klubnál dolgozó embereket kezelte, mind példaértékű."

 

"Ő volt a mentorom. Azután, hogy 2003-ban megsérültem, elkezdtem jegyzeteket készíteni arról, hogy hogyan kezelt különböző helyzeteket. Természetesen máris felvettem vele a kapcsolatot, mert nincs alkalmasabb személy, akitől tanácsot kérhetnék."

 

 

Ole azt is kifejtette, hogy az ő elképzelése szerint az edzősködés arról szól, hogy minden egyes játékosból ki kell hozni a legjobbat, a klub filozófiája pedig az, hogy félelem nélkül kell játszani - példaként Sir Alex utolsó meccsét hozta fel, 2013-ból (5-5 a West Brom ellen, idegenben - a szerk.).

 

"Ha a Manchester United játékosa vagy, akkor félelem nélkül, bátran kell játszanod" - mondta. "Amikor a pályán vagy, ki kell fejezned magad. Én a legjobb menedzser irányítása alatt játszottam. Sir Alex mindig azt mondta: 'menjetek ki a pályára, és fejezzétek ki magatokat, vállaljatok kockázatot.'

 

"Az utolsó mérkőzésen, amin menedzserként vezette ki a csapatot, egy 5-5-ös döntetlen született a West Brom ellen. Természetesen nem akarsz öt gólt kapni, de ahogy az ő csapatai játszottak...majdnem tökéletes lezárása volt a karrierjének. Azt szeretném, ha a játékosok olyanok lennének, mint azok a gyerekek, akik imádnak focizni, ráadásul a pályán ezt a világ legjobb szurkolói előtt tudják megtenni."

 

Ole továbbá úgy jellemezte Sir Alex Fergusont, mint a "legjobb tanár" és szerinte mindig ő lesz az, aki a "legjobban bánt az emberekkel."

 

"A munkámnak sok eleme arra épül, amit tőle tanultam. Ő volt rám a legnagyobb befolyással, de persze különbözőek vagyunk. Nekem más a személyiségem. A lényeg, hogy önmagamnak kell lennem."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!