Cardiff City 1-5 Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer első mérkőzésén kiváló játékkal és eredménnyel ajándékozta meg a United szurkolóit.


Nagyszerűen kezdődött az új menedzser első találkozója , hiszen hamar vezetést szerzett a United. Történt mindez a 4. percben, miután Pogbát felvágták a hazai tizenhatos előterében, Rashford lőtte el a szabadrúgást, amit a kapuba vágott 23 méterről. Csodás lövés volt.

 

 

A gól jót tett a vendégeknek, akik addig is fölényben játszottak, de a találat után még magabiztosabban fociztak a játékosok.

 

A 7. percben a hazaiak végezhettek el szabadrúgást 22 méterről, ám Murphy csúnyán kapu fölé tüzelt.

 

Nagyon sok időt töltött ellenfele térfelén a manchesteri csapat, teljes fölényben játszott, amire nem sűrűn volt példa az utóbbi hónapok alatt.

 

Sok labdát szereztek a vendégek, amelyek után támadásokat vezethettek. Meg is lett az eredménye, hiszen a 29. percben kétgólosra növelte előnyét a Solskjaer-csapat. Pogba harcolt a labdáért a bal szélen, majd miután megszerezte, kiválóan passzolt középre Herrerának. A középpályás lövésre lendítette lábát, ami azonban kicsit megpattant egy védőn, így védhetetlenné téve a lövést; 0-2!

 

 

Nem sokkal később a semmiből szépített a Cardiff. Egy kapu elé lőtt labdát tisztázott a védelem, Rashford elvitte a játékszert, ám a partjelző jelzett, Oliver játékvezető pedig tizenegyest ítélt, mondván Marcus kézzel vitte el a labdát. Sokadik visszajátszás után sem lehet nagyon kezezésnek látni az esetet. Mindenesetre a játékvezető befújta, Camarasa pedig kíméletlenül végrehajtotta az ítéletet, 1-2.

 

Szerencsére nem sokáig maradt egy gól a csapatok között, hiszen a 41. percben Martial megindulása után Pogba kapta meg honfitársától a labdát, aki Lingardhoz passzolt, Jesse pedig azonnal kihagyhatatlan helyzetbe hozta Anthony-t; 1-3!

 

Megérdemelten vezetett a szünetben a United, a játékosok magabiztosan játszottak, és bár voltak néha hibák, ezeket kijavította a csapat a pályán. Gyorsan vissza tudták szerezni a labdákat Herreráék, elöl pedig rengeteg mozgással játszottak a támadók, kiegészülve a játszani akaró Pogbával.
 

Fordulást követően is a United fölénye jellemezte a találkozót, elsősorban Rashford és Martial próbálkozásait lehetett feljegyezni, mégis Lingardé lett a következő gól. Az angol támadó elfutott egy védő mellett, betört a tizenhatosra, ahol hárman mentek rá és felvágták, amiért büntetőt ítélt Oliver. A sértett maga végezte el a tizenegyest, magabiztosan lőtt a hálóba, amivel már 4-1 lett a United javára.

 

 

A hazaiak nagyon ritkán jutottak el De Gea kapujáig, a vendégek jól megszűrték a támadásaikat.

 

Ole Gunnar Solskjaer cserékkel frissítette csapatát, mely már visszavett a tempóból az utolsó 15 percre, mely révén a hazaiak kicsit szépíthettek a labdabirtokláson. Azonban ahelyett, hogy esetleg az eredményt is kozmetikázták volna, csak még rosszabb lett számukra a helyzet a rendes játékidő utolsó percében, mikor Pogba elképesztő jó ütemű átadással ugratta ki Lingardot, aki elvitte a játékszert a kapus mellett és az üres kapuba gurított, beállítva az 5-1-es végeredményt.

 

Ahogyan arra számítani lehetett, egy sokkal másabb Unitedet láthattunk ma, a játékosok sokkal motiváltabban játszottak, mint Mourinho alatt.

 

Premier League, 18. forduló
Cardiff City 1-5 Manchester United
Cardiff City Stadium

 

Vezette: Michael Oliver

 

Cardiff: Etheridge, Morrison, Manga, Cunningham, Bamba, Camarasa, Hoilett(Harris 74.), Arter(Zohore 61.), Murphy, Gunnarsson(Ralls 83.), Paterson
Nem használt cserék: Smithies, Peltier, Ralls, Reid, Mendez-Laing

 

United: De Gea, Young, Lindelöf, Jones, Shaw, Matic(Fellaini 87.), Pogba, Herrera, Lingard, Rashford(Fred 79.), Martial(Pereira 87.)
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Mata, Dalot

 

Gólszerző: Camarasa 38' (11-es) illetve Rashford 4', Herrera 29', Martial 41', Lingard 56' (11-es), 90'

 

Sárga lap: Cunningham, Gunnarsson illetve Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!