Ferdinandot érdekelné a sportigazgatóság

Rio Ferdinand elárulta, érdekli a lehetőség, hogy a Manchester United történetének első sportigazgatója legyen, de elmondása szerint a szerepkör pontos meghatározása még nem történt meg a klubnál.


A Sky Sports  News értesülései szerint Ferdinand, aki játékosként 12 évet töltött az Old Traffordon, neve már hetekkel ezelőtt felmerült az újonnan megalkotott pozíció kapcsán, amellyel kapcsolatban legkésőbb a következő szezon kezdete előtt szeretnének döntést hozni Manchesterben.

 

Úgy tudni, hogy a Vörös Ördögök ügyvezető igazgatója, Ed Woodward már egyeztetett az új szerepkör ügyében Ferdinanddal, a korábbi angol válogatott játékos elmondása szerint azonban továbbra is a sötétben tapogatózik a pontos elvárások kapcsán.

 

"Minden a munka jellegétől függ" - kezdte Ferdinand, amikor a klubhoz való visszatéréséről kérdezték.

 

"Nem hiszem, hogy minden le lenne tisztázva azzal kapcsolatban a Man Unitednél, hogy 'ez a munka, és ez a hozzá tartozó munkaköri leírás'. Szerintem még rengeteg megbeszélnivaló van ezzel kapcsolatban."

 

"Viszont igazságosnak kell lennünk a Man Uniteddel szemben, mert egy ilyen típusú szerepkörrel együtt nagy felelősség is jár, így nem lehet hazudni vagy azt mondani, hogy ez vagy az nem fog előfordulni."

 

"Egy ilyen feladatkörrel a klub jövőjének alakítása a tét. Ez pedig hatalmas felelősség."

 

"Fejben az összes létező rubrikában pipának kell lenni, mielőtt ilyesmit valaki fontolóra vesz."

 

"Szerintem egy futball klubnál meghozott döntések - nem mindnél, de a legtöbbnél - esetében nagyon fontos, hogy mi a mögöttes háttérgondolat, és hogy olyasvalaki hozza-e azt meg, aki érti is, és képes is meghozni azt."

 

Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta a Manchester United négy menedzsert fogyasztott, miközben 28 játékosra 774 millió fontot költöttek. Ez idő alatt pedig csak kétszer tudtak a legjobb négy között végezni a bajnokságban.

 

 

Ferdinand úgy hiszi, a United tévúton jár Ferguson távozása óta és szerinte a felnőtt csapattól egészen az akadémiáig "le kell tenniük a voksukat egy filozófia mellett", mint teszik azt a nagy rivális Liverpoolnál vagy Manchester City-nél.

 

"A Manchester Unitednél még mindig az ideológiakeresés fázisában járnak" - tette hozzá.

 

"Sir Alex Ferguson után letértek az addig járt útról, és különböző menedzserek irányításával próbáltak új irányt venni, de ez nem működött, így még mindig keresik a megfelelő receptet."

 

"Egy futballklubnál szükség van egyfajta sztorira, amiben a sztárok és az edzői stáb tagjai is képesek hinni."

 

"A Liverpoolnál mindez megvan, Jürgen Klopp ugyanis létrehozta ezt. Ugyanez igaz a Manchester City-re is - Pep (Guardiola) is kialakította. De ennek a kulcsa az, hogy hagyták ezt nekik. Volt erre idejük."

 

"Hogy szerintem a Man United is képes lehet-e erre? Erre csak az idő adhat választ - Ole-nak most van egy átigazolási időszaka arra, hogy kidolgozza a tervét, és a kirakós elemeit a helyükre tegye."

 

"Nagy lemaradás van a Man City-hez, a Liverpoolhoz és a Spurshöz képest. Ők pedig újra építkezni és erősíteni fognak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!