Öt lehetséges Pogba-utód

Miután Paul Pogba ügynöke a múlt héten bejelentette ügyfele távozási szándékát, így a Manchester United már nem söpörheti a szőnyeg alá a középpályás ügyét és legalább fél szemmel már a pótlása után kell nézniük.


A nyári átigazolási szezon az angol csapatok számára egy hónap múlva, azaz augusztus 8-án zárul, így amennyiben a Vörös Ördögök megválnak a francia szupersztártól, azonnal rendelkezésükre kell állnia egy helyettesnek.

 

Lássuk, kik jöhetnének szóba...

 

Bruno Fernandes

 

 

A United érdeklődéséről már régóta lehet hallani vele kapcsolatban, amely az előző Sportingos szezonjának számait látva nem is csoda. A portugál középpályás csak a bajnokságban 33 mérkőzésen 33 gólhoz járult hozzá előkészítőként vagy végrehajtóként, minden sorozatot figyelembe véve pedig 25 gólig jutott.

 

Az, hogy a Vörös Ördögök Paul Pogba alternatívájaként tekintenek rá a középpálya támadószekciójában vagy a francia világbajnok pótlásaként, az egyelőre még nem ismert. A szurkolók reményei szerint inkább előbbi - vagy Fernandes legalább még egy középpályás érkezővel együtt jöjjön, ha Pogba távozik.

 

A Manchester Evening News értesülései szerint a Vörös Ördögök a legesélyesebbek a 24 éves játékos kegyeiért folyó versenyfutásban, akinek bár 90 millió fontos kivásárlási záradék szerepel szerződésében, egy "szerződéses megegyezés" alapján 31 millió fontért is elérhető lehet.

 

Donny van de Beek

 

 

Az Ajax sztárjának néhány előző hónapban adott interjújából származó mondata nagy izgalommal töltötte el a United szurkolókat, azt követően, hogy valósággal berobbant az előző szezonban a Bajnokok Ligájában.

 

"Soha nem tudhatod, hogy mit tartogat a jövő" - mondta, amikor helyzetéről kérdezték.

 

"A játékosok másik országba, másik bajnokságba igazolnak, ez itt Hollandiában megszokott, a holland bajnokságban ez már számtalanszor előfordult."

 

A holland futballszakértő, Marcel van der Kraan állítása szerint a 22 éves játékos, aki támadó középpályás pozíció mellett a széleken is bevethető, nyitott lenne arra, hogy a Unitedhez vagy a Spurshöz szerződjön. Valószínűleg ő még nem az a játékos lenne, aki betudná tölteni a Pogba távozásával járó űrt; de a képessége és a potenciálja megvan hozzá.

 

Christian Eriksen

 

 

Bár a 27 éves dán játékos leigazolása nem igazán illeszkedne Ole Gunnar Solskjaer nyári átigazolási politikájába, talán Eriksen a leginkább elérhető és legtehetségesebb jelölt Pogba utódlására.

 

A Spurs karmestere nyitott lenne a levegőváltozásra és elismerte, hogy "kipróbálna valami újat", miután londoni szerződése utolsó évébe lépett. Viszont a megszerzésére a Real Madrid a legesélyesebb - amennyiben nem jön össze nekik Pogba, úgy az előző szezon BL-döntése lesz a legfőbb célpontjuk.

 

Elképzelhető, hogy Eriksen még egy évet marad a Tottenhamnél, de az ő leigazolásával egy olyan játékost szerződtethetne a United, aki már bevált a Premier League-ben - és akinek a munkabírása és tehetsége felülmúlja Pogbáét.

 

James Maddison

 

 

Maddison megszerzése egyáltalán nem lenne olcsó mulatság, a United által csapattársáért, Harry Maguire-ért folytatott hajsza pedig azt jelentené, hogy a Rókák adott esetben csapatuk két legnagyobb értékét veszíthetnék el egy nyár alatt. Az angol U21-es válogatott sztárjáért azonban így is érdeklődnek a manchesteriek, nem ok nélkül.

 

Csak Pogba gólpassz-mutatója (9) volt jobb a United jelenlegi keretéből, mint Maddisoné (7) az előző szezonban, míg a Leicester ásza több kulcspasszt osztott ki (13), mint bármelyik másik United játékos és csak Ryan Fraser, Eden Hazard, Mo Salah és David Silva volt jobb nála ebben a mutatóban.

 

Maddison megszerzése tökéletesen illeszkedne Solskjaer filozófiájába, a számokat tekintve pedig tökéletesen pótolni tudná Pogbát. Az egyetlen problémát a King Power Stadiumból való kiimádkozása jelentheti.

 

Sergej Milinković-Savić

 

 

A Lazio játékmestere és a United közötti kapcsolat 12 hónap után újra felélénkült.

 

A 24 éves játékos hatalmas tehetséggel rendelkezik és Pogbához hasonlóan a középpálya közepén játszik, csak több előrelépési lehetőséggel és gólokat is szerez.

 

Úgy tudni azonban, hogy az olasz fővárosban nem lennének restek 120 millió fontot is elkérni a szerb játékosért, amely még a Pogba eladásából befolyó pénz tudatában is eltántoríthatja a Unitedet a megszerzésétől.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!