Jones: Mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani

Phil Jones szerint az Európa-liga számtalan alkalmat fog biztosítani a Manchester United számára, hogy kihasználja a keretben rejlő lehetőségeket.


A United Review-nak nyilatkozva a 27 éves játékos elmondta, a második számú európai kupasorozatban Ole Gunnar Solskjaer keretének minden tagja értékes játékperceket tölthet majd a pályán.

 

"Vannak olyan játékosok, mint én is, akik nem kaptak eddig túlzottan sok játéklehetőséget, de most itt az esély, hogy mindenki megfelelő mennyiségű játékpercet játszhasson" - kezdte Jones.

 

"Ez egy sűrű időszak, amikor a mérkőzések egyre-másra követik egymást, és egy edzőnek szüksége van arra, hogy mindig harcra kész állapotban legyen egy nagy létszámú keret. Mi pedig pont erre vártunk."

 

 

A nagy keretbe mára olyan, a klub akadémiájáról kikerült tehetségek is beletartoznak, mint Angel Gomes és James Garner, akik fejlődésükkel lenyűgözték Jonest.

 

"Van néhány hihetetlenül tehetséges, akadémiáról kikerült játékosunk" - tette hozzá a tapasztalt bekk.

 

"Ez pedig hatalmas izgalommal tölt el bennünket. Remélhetőleg az Európa-liga nekik is nagy lehetőség lesz arra, hogy megmutassák mire képesek."

 

"Ha képesek azt nyújtani, amit az edzéseken, illetve az eddigi mérkőzéseken láttam tőlük, akkor ez minden bizonnyal sikerülni fog nekik."

 

Mióta 2011-ben az Old Traffordra igazolt a Blackburn Roverstől, ez Jones kilencedik szezonja. Abban az időszakban a legendás Rio Ferdinand-Nemanja Vidic védőpáros mellett még Jonny Evans és Chris Smalling is a keret tagja volt, de az angol válogatott hátvéd hozzáállása a helyéért való megküzdésért azóta sem változott.

 

"Attól a pillanattól, hogy a klubhoz igazoltam, tudtam, hogy nem csak besétálok a kezdőcsapatba és játszok. Ez ma sincs másként."

 

"Természetesen játszani szeretnék, de van néhány minőségi játékosunk a belső védő posztján. Várni fogok a lehetőségemre, és remélhetőleg ez inkább előbb fog eljönni, mint később."

 

Aaron Wan-Bissaka és Harry Maguire személyében a klub nyári igazolásai azonnal Ole Gunnar Solskjaer hátsó alakzatában kaptak helyet, Jones szerint pedig mindketten nagyon jól kezdték meg karrierüket az Old Traffordon.

 

 

"Aaron nagyon jól beilleszkedett a megérkezése óta, csakúgy, mint Harry. Ő egy kicsivel több tapasztalattal rendelkezik, mint Aaron, de mindketten sok segítséget kaptak."

 

"Aaron fel-alá befutja a pályát, ilyen jól szerelő játékost pedig még életemben nem láttam, senki nem tud elmenni mellette. Ha valaki szembe kerül vele, akkor inkább megáll és elindul más irányba, ez pedig az ő dicsérete."

 

"Harry-nek van nemzetközi tapasztalata. Ő nagy és erős védő, aki sokat segített a védekezésünkön és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű erősítést jelent számunkra ahhoz, hogy előrébb lépjünk."

 

Míg Matteo Darmian végleg távozott a nyáron, Chris Smalling pedig kölcsönben az AS Romahoz igazolt, Axel Tuanzebe visszatért kölcsönjátékából, így továbbra sincs hiány belső védőkben a United keretében.

 

 

A szombati, Leicester City elleni győzelem során 2018. január 1. óta először lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben a 21 éves saját nevelés, Jones szerint pedig elkerülhetetlen, hogy az elkövetkező hetekben-hónapokban még több játéklehetőséghez jusson.

 

"Axel egy lenyűgöző fiatal játékos. Már elég régóta, még a tartalék csapatból ismerem őt és nagyon keményen dolgozott azért, hogy idáig jusson, ezért megérdemli az esélyét."

 

"Az előző szezont kölcsönben az Aston Villanál töltötte, ahol nagyon jól teljesített és hozzásegítette őket a Premier League-be való feljutáshoz, szóval mostanra már elég tapasztalatot gyűjtött és élni fog az elé kerülő lehetőséggel."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!