Rashford több gólt vár a támadóktól

Lehet, hogy a Manchester United háromszor is megzörgette vasárnapi győzelme során a Norwich City hálóját, de Marcus Rashford nagyobb potenciált vár el a Vörös Ördögök támadóalakzatától.


A Carrow Roadon aratott győzelem során 50. gólját szerző Rashford tagja volt a Kanárikat az őrületbe kergető Anthony Martiallal és Daniel Jamesszel karöltve alkotott manchesteri támadóhármasnak.

 

A trió tagjai két gólt szereztek vasárnap, illetve kiharcoltak egy tizenegyest is. De annak ellenére, hogy a Norwich ellen jól alakultak az események, Marcus hiszi, hogy még rengeteg minden rejlik a Vörös Ördögök dinamikus támadóhármasában.

 

"Szerintem az egyik dolog, amelyben még sokat fejlődhetünk, hogy még több tiszta gólhelyzetet dolgozzunk ki egymásnak" - kezdte a csatár a MUTV-nek.

 

"Számomra ez a következő lépés. Mi létrehozunk és biztosítunk egymásnak fél helyzeteket, de támadóként, minél könnyebb egy gólt megszerezni, annál jobb. Mi azt akarjuk, hogy csak a kapus mellett kelljen ellőni a labdát és abból gólt szerezni."

 

"Keményen dolgozunk és azon gondolkodunk, hogy ha ezt tudjuk folytatni, akkor sokkal könnyebb lesz számunkra."

 

 

Az utóbbi hetekben nehezére esett a Unitednek, hogy eldöntse a mérkőzések kimenetelét, de a Rashford, Martial és James alkotta hármas augusztus óta most először volt a kezdőcsapat tagja, amely ki is fizetődött ebben a tekintetben vasárnap.

 

Marcus magyarázata szerint az általuk a támadó harmadban létrehozott veszély a játék egy relatíve egyszerű aspektusából fakadt.

 

"Szerintem mi egyszerűen csak beszéltünk egymáshoz játék közben, ez pedig könnyebbé tette a dolgunkat, amikor nálunk volt a labda" - tette hozzá.

 

"Ha passzoláskor tudunk egymásnak információt átadni, akkor az egyszerűsíti a dolgunkat. Ez a következő lépés számunkra."

 

"Amikor 1-0-ra vezetünk, akkor le kell zárnunk a mérkőzést, ebben pedig mindenképpen fejlődnünk kell."

 

"Ma ez sikerült, és tudtunk néhány gólt szerezni. Ez pozitív és ennél képesek vagyunk még jobban is teljesíteni, de mi tudtunk hazamenni három ponttal és megpróbálunk ezen még tovább csiszolni."

 

Bár azt nem lehetett meglepő látni, hogy Rashford és Martial mennyire fenyegetőek az ellenfél kapujára nézve, néhány United szurkolónak talán megbocsátható, hogy nem vártak ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt az új nyári igazolástól, Daniel Jamestől.

 

A walesi szélső azonban alaposan kiveszi a részét a csapat teljesítményéből eddig a szezonban, ez pedig nem kerülte el Marcus figyelmét se a mérkőzést követően.

 

"Fantasztikus hatással van a csapatra - fontos gólokat és asszisztokat jegyez már eddig is."

 

"A legfontosabb dolog, hogy keményen dolgozik a csapatért, a többi dolog pedig a játékkal együtt jár. Ő ékes példája ennek."

 

"Mi mindannyian sikerre éhesek vagyunk és továbbra is gólokat akarunk szerezni, és gólpasszokat szeretnénk adni egymásnak. Szerintem ha mi hárman ezt folyamatosan meg tudjuk tenni, akkor az rengeteg pontot hozhat a csapatunk konyhájára."

 

 

Rashford egymás után második bajnoki mérkőzésén tudott eredményes lenni, emellett pedig az is örömére szolgált, hogy klubszinten elérte a félszáz gólos álomhatárt is.

 

"Ez nagyszerű érzés. Azt hiszem, hogy nem volt csúnya ez a gólom. A kapus nem igazán robbant ki a kapujából, úgyhogy nyugodtan át tudtam venni a labdát és ki tudtam választani, hogy hova lőjem a labdát."

 

"Lenyűgöző labdát kaptam Dantől, aki nagyszerűen felismerte az előttem lévő területet, amikor pedig így tudunk játszani, akkor az ellen nincs ellenszer. Ahogy mondtam is, képesek leszünk továbbra is helyzeteket kidolgozni egymásnak és tovább folytatni ezt a folyamatot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!