Ole: Lingard példát mutatott a csapatnak

Ole Gunnar Solskjaer dicsérte Jesse Lingard hatását a pályán és azon kívül, miután a saját nevelésű középpályás pályafutása során először vezethette ki csapatkapitányként a Manchester Unitedet.


Mivel az Európa-liga csoportköréből való továbbjutás már biztosított volt, így a norvég menedzser fiatalokkal teletűzdelt kerettel utazott el Kazahsztánba, amely értelmében otthon hagyta szokásos csapatkapitányait, Ashley Youngot, Harry Maguire-t és David de Gea-t is.

 

Lingard volt a legtapasztaltabb mezőnyjátékos tegnap este a pályán és mivel egész életében a klub büszke szurkolója volt, a 26 éves játékos kapta meg a lehetőséget, hogy kapitányként vezethesse ki az Astana ellen a csapatot.

 

Az angol válogatott támadójátékos egy 22 éves és 26 napos átlagéletkorú kezdő tizenegy élén vonulhatott ki Nur-Szultanban az Astana Arena gyepére, amely a klub történetének legfiatalabb kezdőcsapata volt európai kupamérkőzésen.

 

További nyolc saját nevelésű játékostársával körülvéve Lingard megszerezte a januári, Arsenal elleni FA-kupa mérkőzés óta az első találatát, Solskjaer pedig elégedett volt összességében a teljesítményével.

 

"A támadók számára természetesen fontos a gólszerzés, Jesse pedig egy nagyon szép találatot szerzett" - kezdte a menedzser.

 

"De azt gondolom, hogy klasszis volt a teljesítménye is. Jó példával járt elöl a csapat többi tagja előtt: energia és szenvedély jellemezte, gólt szerzett, illetve az öltözőben is nagyszerűen viselkedett. Szerintem büszke lehet magára a mai napot követően."

 

 

Sajtótájékoztatóján riporterek kérdésére tovább folytatta játékosa dicséretét:

"Azt gondolom, hogy Jesse remek volt. Már majdnem 27 éves, tapasztalt játékos és az egész túra során nagyon jól kezelte a fiatal srácokat."

 

"Nagyon elégedett vagyok a pályán nyújtott teljesítményével is. Jó, hogy Jesse visszatért közénk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!