Van esély Tuanzebe játékára az Aston Villa ellen

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer utalást tett rá, hogy Axel Tuanzebe pályára léphet majd vasárnap korábbi kölcsönklubja, az Aston Villa ellen - és még az öltözőben is hallathatja a hangját!


A jó testfelépítésű védő korábban két időszakot is eltöltött a Villa Parkban, először 2018 januárjától fél szezon, majd 2018 júniusától egy teljes szezon erejéig.

 

Tuanzebe kulcsszerepet vállalt abban, hogy a birminghamiek hosszú évek után ki tudták vívni a feljutást a Championshipből, a 22 éves játékos pedig tisztában van az erősségeikkel, potenciális gyengeségeikkel, amelyek ismerete hasznos lehet a Vörös Ördögök számára az Old Traffordon rendezendő hétvégi mérkőzést megelőzően.

 

Solskjaer arról viccelődött, hogy a vasárnapi kezdőrúgást megelőzően alaposan kifaggatja majd Tuanzebe-t egy-két hasznos információért, amely felharsanásakor a saját nevelésű bekk is a pályán lehet a hétközi, Astana elleni megbízható teljesítményét követően.

 

"Axel tarthatja majd a csapat eligazítást!" - mondta Ole Kazahsztánban újságírók kérdéseire válaszolva.

 

"Axel fantasztikus volt, 90 percig ott volt a pályán azt követően, hogy már a Sheffield United ellen is kapott 5-10 percet."

 

"Mostanra egészséges és maximális erőnléti állapotban van, ma pedig nagyon jól teljesített."

 

"Ő újabb fejfájást okoz számomra, de ez egy jó fájdalom. Vannak visszatérő játékosaink. Eléggé sok sérülés hátráltatott minket az utóbbi hónapokban, de mostanra egyre több és több játékosunk térhet vissza, ez pedig csak segíthet minket."

 

 

Solskjaer számára álmatlan éjszakákat okozhat a baloldali védő kilétének kiválasztása is, miután Luke Shaw csütörtökön újra pályára léphetett Nur-Szultanban.

 

Az angol válogatott bekk így most a veterán Ashley Younggal és az ifjú saját nevelés, Brandon Williams társaságában küzdhet meg a kezdőcsapatba kerülésért. Utóbbi számít favoritnak a vasárnapi bevetésre azt követően, hogy pihentetési okokból kihagyta a kazahsztáni túrát, a Sheffield United elleni bajnokin pedig eredményes is tudott lenni.

 

"Azt gondolom, hogy Brandon teljesítménye nagyon nagy pluszt jelent számunkra" - magyarázta Solskjaer az Astana elleni vereség után.

 

"De nem csak nekem és neki, hanem Ethan Laird számára is biztató lehet ez, ezt pedig láthattuk az Astana ellen is. Éveken keresztül Brandonnal együtt játszott, ez pedig hatalmas lökést jelenthet Ethannek."

 

"Számos szélsővédővel rendelkezünk, nagy a versenyhelyzet köztük, de én nagyon elégedett vagyok Brandonnal. Fantasztikus gólt szerzett a Sheffield United ellen. Majd meglátjuk, hogy ebben a tekintetben hogyan alakul a helyzetünk, de az nagyszerű volt, hogy Luke ma 90 percet a pályán tudott tölteni. Ki fog derülni, hogy vasárnap milyen helyzetben leszünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!