Young: Élvezzük az esélytelennek bélyegzést

Ashley Young szerint a Manchester Unitednél élvezik, ha esélytelennek bélyegzik meg - és reméli, hogy a szombati városi derbin mindez a javukra válik.


A Vörös Ördögök az idei Premier League szezonban produkált leghosszabb veretlenségi sorozatukkal a hátuk mögött szelhetik át a várost, amely jelenleg négy vereség nélküli mérkőzést jelent.

 

Ez egy United-szintű klubnál nem túl hosszú, de a José Mourinho Old Traffordra való visszatérésekor aratott 2-1-es Tottenham Hotspur elleni győzelmük egyértelműen nagy lökést jelenthet számukra.

 

Voltak olyan híresztelések a médiában, hogy Solskjaert meneszthetik amennyiben kikapnak a Spurstől majd szombaton a Manchester Citytől - amelyeket a norvég menedzser "koholt, otromba hazugságoknak" nevezett - Young pedig elárulta, a csapaton belül szeretik, ha be tudják bizonyítani az embereknek, hogy tévedtek.

 

"Úgy érzem, hogy a segítségünkre van az, amikor bárki is azt gondolja, hogy a United esélytelenként vág neki egy mérkőzésnek" - kezdte Young a Sky Sportsnak.

 

"Mi tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. A csapat és az edzői stáb tisztában van vele, hogy mit építünk. A legnagyobb önbizalommal mentünk ki a pályára azt illetően, hogy megnyerjük a mérkőzést."

 

"A döntetlenjeink után fontos volt, hogy visszatérjünk a győzelem útjára. A mérkőzés előtt elmondtuk, hogy nekünk kell kezdeményezőbbnek lennünk és jól kell kezdenünk - ezt tettük elég sok mérkőzésen."

 

"Megszereztük a vezetést, de nem tudtuk a győzelmet szerezni. Egy másik napon én úgy éreztem volna, hogy akár több gólt is szerezhettünk volna, de csapatként is jól kellett védekeznünk és ellenállhatatlannak kellett maradnunk."

 

 

Young dicsérettel illette azt, hogy Marcus Rashford egyre érettebben játszik, legutóbbi parádés teljesítménye után pedig "ijesztőnek" aposztrofálta az angol válogatott támadó képességeit.

 

Rashford legutóbbi 13 klub és válogatott mérkőzésén 12 alkalommal volt eredményes, szezonbeli 9 Premier League gólja pedig már csak egyel kevesebb, mint eddigi egyéni legjobbja.

 

"Ő egy világklasszis játékos, amikor pedig formában van, akkor nagyon nehéz megállítani őt" - tette hozzá a csapatkapitány.

 

"Egyre fejlődik és fejlődik - és még mindig nagyon fiatal. Egyike azon játékosoknak, akik nagyon szeretnének odakerülni a legnagyobbak közé."

 

"Ott van az edzőpályán, hogy fejlessze magát, amikor pedig hallgat az ösztöneire, akkor az a legjobbat tudja kihozni belőle. Amikor gondolkodás nélkül játszik, olyankor nagyon ijesztő, hogy mikre képes."

 

"Napról-napra látom ezt, az önbizalma pedig most az egekben van - de ettől függetlenül ő azt mondja, hogy tovább akar fejlődni. Ő ilyen, ez az ő mentalitása."

 

Zötyögős volt az út a United számára ebben a szezonban, de Solskjaer állása nincsen közvetlenül veszélyben - a Spurs elleni sikerük pedig a lehető legjobb pillanatban adott számukra egy kis önbizalomlöketet, a vezetőségnek pedig hitet azt illetően, hogy a megfelelő irányba haladnak az események.

 

Csütörtökön az Arsenal és a Sheffield United is veszített, amely értelmében a United a hatodik helyen várhatja a városi derbit - Young pedig kiemelte menedzsere rejtett acélosságát, miután Solskjaer edzői pályafutása első győzelmének megszerzésére készül az Etihadban.

 

 

"A sajtóban még mindig sokan a Babaarcú Gyilkost látják benne. Pedig már korábban is elmondtam, hogy a megérkezésekor olyan volt, mintha a főnök [Sir Alex Ferguson] sétált volna vissza az ajtón."

 

"Amikor a munkájával foglalkozik, akkor nagyon komolyan veszi. Időnként, amikor nem mennek jól a dolgok, ezt le kell vetkőznie az öltözőben. Ezt tudniuk kell."

 

"Van kedves és szörnyű oldala is, erre pedig szerintem szükség van. Sokat beszél mindenki a menedzserekről, de a nap végén a játékosok azok, akik kimennek a pályára."

 

Young szerdán visszatérhetett a Manchester United kezdőcsapatába, miután egy mérkőzéses eltiltása letöltését követően is Brandon Williamsnek szavazott bizalmat menedzsere a Sheffield United és az Aston Villa elleni bajnokikon is.

 

Figyelme középpontjában most lendületük megtartása áll a sűrű ünnepi időszakra fordulva - Young szerint pedig egy manchesteri derbi esetében nincsen szükség külön extra motivációra egy játékosnak sem.

 

"A kiegyensúlyozottság hiánya problémát jelentett mostanság."

 

"A döntések vagy bizonyos dolgok, amiket nem tettünk meg a meccseken - nem tartottuk magunkat az alapelveinkhez és ezért nem voltunk képesek megfelelő eredményt elérni."

 

"De a Tottenham elleni meccsen minden összeállt, ennek köszönhetően pedig önbizalomtól duzzadva várhatjuk a manchesteri derbit."

 

"Nem hiszem, hogy szükség lenne bármilyen külön szóra ezzel kapcsolatban. Természetesen ez a meccs sokat jelent a szurkolóknak és a városnak is. Játékosként szerintem az egész öltöző tudja, hogy mi forog kockán."

 

"Mindig is megvolt bennünk a 'soha nem adjuk fel' hozzáállás; erről szól a Man United - ha az ellenfél gólt lő, akkor mi kettővel válaszolunk. Ha ők kettőt, akkor mi pedig hármat - így megy ez."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!