Továbbra is támogatja a vezetőség Solskjaert

A Manchester Unitednél nem tervezik Ole Gunnar Solskjaer kirúgását, annak ellenére, hogy a norvég menedzser 24 bajnoki fordulót követően az elmúlt 30 év legkevesebb pontmennyiségét gyűjtötte csapatával.


A 2020-as naptári évben már negyedik vereségét elszenvedő klub vezetősége fontolóra sem vette az edzőváltást a kialakult helyzetet követően sem.

 

Az igazgatótanács és a játékosok is teljes mellszélességgel kiállnak Solskjaer mögött, annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök az 1988/89-es szezon óta nem gyűjtöttek ilyen kevés pontot az angol bajnokságban.

 

A klub vezetői már megkezdték az újjáépítési folyamatokat, amely eredményeként több nagy összegű átigazolást is nyélbe ütöttek az előző nyáron, de annak tudatában, hogy ezek eredménye nem rövid távon fog jelentkezni.

 

Számtalan módon lehet ezt elemezni, de az tény, hogy a United 30 pontos hátránnyal rendelkezik a Liverpool mögött. Ennek ellenére mégsem terveznek változást a csapat kispadján.

 

Szerdán este a United egy esetleges Burnley elleni győzelemmel három pontra megközelíthette volna a már Bajnokok Ligája indulást érő 4. helyen tanyázó Chelsea-t, de Chris Woods és Jay Rodriguez góljai megakadályozták ebben őket.

 

 

Miután már 12. bajnoki vereségét szenvedte el a Manchester United kinevezett menedzsereként, Solskjaer felelősséget vállalt az eredményekért és megerősítette, hogy a klub új igazolásokkal a játékoskeret megerősítését tervezi, levéve ezzel a terhet az agyonterhelt és egyben fiatal játékosairól.

 

Mióta a José Mourinho menesztését követő átmeneti időszak után 2019 márciusában véglegesítették, az egykori kiváló támadó mérlege 19 győzelem, 11 döntetlen és 15 vereség minden sorozatot figyelembe véve.

 

Legutóbbi 12 mérkőzésén 18 pontot hullajtott a United és jelenleg 11 ponttal kevesebb áll a nevük mellett, mint az előző szezonban 24 forduló után, amely jól jelzi, a klub az előre helyett hátrafelé halad a norvég irányítása alatt.

 

A United menedzserének még nyolc napja maradt, hogy a januári átigazolási időszakban megtalálja Paul Pogba (bokasérülés) és Marcus Rashford (hátsérülés) helyettesét, akikre sérülés miatt nem számít. A francia világbajnok ebben a szezonban már így is 29 mérkőzést volt kénytelen kihagyni.

 

Rashford nélkül nincs a manchesterieknek olyan játékosa, aki képes lenne folyamatos veszélyt jelenteni az ellenfelek kapujára és mivel minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 10 mérkőzésükből ötször gól nélkül maradtak, elkerülhetetlen, hogy igazoljanak egy másik csatárt.

 

Egy 30 millió fontos ajánlatot letettek a Birmingham City asztalára a 16 éves Jude Bellingham játékjogának megszerzéséért, míg Bruno Fernandes továbbra is nyitottnak tűnik arra, hogy Észak-Nyugat Angliába költözzön Portugáliából.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!