Solskjaer: Kloppnak volt négy éve, adjatok időt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer csapatépítésre hivatkozva türelmet kér és szerinte a rivális Liverpoolra követendő példaként kell tekinteni.


A norvég menedzser minden korábbinál nagyobb nyomás alatt áll az Old Traffordon a Liverpooltól és a Burnleytől egymás után elszenvedett bajnoki vereségeket követően, amelyek következtében hat pontos hátrányuk van a Bajnokok Ligája indulást érő helyekhez képest.

 

A United most már 33 ponttal van lemaradva a toronymagasan listavezető Liverpoolhoz képest, Solskjaer pedig kijelentette, hogy nem fognak "gyors megoldáshoz" nyúlni formájuk javítása érdekében.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a Vörös Ördögök nagy költekezést terveznek-e, Solskjaer így felelt:

"Van egy bizonyos mód, ahogyan nálunk intéződnek a dolgok."

 

"Természetesen mi is látjuk, ha más csapatok jól teljesítenek. Jürgen [Klopp] négy évet töltött el a csapata építésével és mostanra nagyon jól szerepelnek. Számtalanszor elmondtam, hogy nem gyors megoldásra törekszünk."

 

"Nem fog olyan megtörténni, hogy egy átigazolási szezonon belül 8-10 játékost igazolunk. Eddig egy teljes átigazolási időszak állt rendelkezésünkre a nyáron, mert a januáriak nehezek. De most is megpróbálunk valamit nyélbe ütni."

 

 

A Manchester United az 1988/89-es szezon óta legrosszabb bajnoki rajtját produkálta idén, a klubnál azonban nem áll szándékukban meneszteni Solskjaert, aki hosszú távú építkezésbe kezdett az Álmok Színházában.

 

"Ha elkezdesz valamit, akkor ragaszkodsz a tervedhez, és ez így van az én esetemben is" - tette hozzá.

 

"Nem fogok a munka megkezdése után hat, nyolc, kilenc vagy tíz hónappal megváltozni és elkezdeni más dolgokban hinni."

 

"Ragaszkodni fogok ahhoz, amivel megbíztak a klub részéről és remélhetőleg ezt elég jól tudom végezni ahhoz, hogy úgy lássák, rendben mennek a dolgok."

 

"Ez egy ilyen munkakör... tudjuk, hogy manapság milyen a futball, de a klubbal folytatott összes kommunikációm pozitív."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!