Csapathírek a Club Brugge elleni visszavágó előtt

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United egy szinte teljesen egészséges játékoskerettel készülhet a csütörtök esti Club Brugge elleni Európa-liga visszavágó mérkőzésre.


A menedzser csak két olyan játékos szereplésének esélyét vetette el, aki szerda reggel részt vett a sajtónyilvános edzésen - Axel Tuanzebe és Tim Fosu-Mensah - de friss információkkal szolgált a páros állapotával kapcsolatban.

 

"[Axel és Tim] már közel állnak ahhoz, hogy tartalék vagy zárt kapus mérkőzésen pályára léphessenek" - kezdte Solskjaer.

 

"Szükségesnek gondoljuk, hogy legalább egy ilyen jellegű mérkőzésen előbb játéklehetőséghez jussanak azt megelőzően, hogy a felnőtt keretnél újra számítanánk rájuk."

 

Fosu-Mensah ebben a szezonban még egyetlen mérkőzésen sem volt bevethető állapotban nyári térdműtétjét követően, míg Tuanzebe a decemberi, Colchester ellen megnyert Ligakupa negyeddöntőn elszenvedett combsérülése óta nem állhatott csapata rendelkezésére.

 

Fosu-Mensah-t és Tuanzebet, illetve a hosszabb távú sérülésekkel bajlódó Paul Pogbát, Marcus Rashfordot és Lee Grantet leszámítva Ole hosszú listáról választhat játékosokat a holnapi összecsapásra.

 

 

"Volt néhány játékosunk, aki rúgást kapott az edzésen, de remélhetőleg rendben lesznek" - tette hozzá.

 

"Erős, egészséges 25 főből álló kerettel rendelkezünk és nagyon jó gyakorláson vagyunk túl. Egyre erősebbnek tűnünk."

 

A belgák elleni első mérkőzést kihagyó Scott McTominay és Mason Greenwood a visszavágón szerephez juthat, ahogyan a fiatalok közül Tahith Chong, James Garner és Angel Gomes, miután részt vettek a nyílt edzésen. Odion Ighalo eddig a kispadról beállva jutott szóhoz újdonsült együttesében, de most abban reménykedhet, hogy a kezdőcsapat tagjaként is bizonyíthat majd.

 

A hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Luke Shaw ült Solskjaer mellett, a norvég menedzser pedig utalást tett rá, hogy a 24 éves angol játékos szokásos baloldali védő pozíciójában lehet majd ott az Old Traffordon rendezendő mérkőzésen azt követően, hogy az odavágón három belsővédős rendszer baloldali tagjaként játszott.

 

"Még norvégiai edzősködésem idejéből ismerem [a Brugge jobboldali középpályását] Krepin Diattat" - tette hozzá Ole.

 

"Ki tudja, lehet hogy Luke-nak gyerekjáték lesz ellene játszani!"

 

"Luke két hónapot kihagyott sérülés miatt, de utána az új pozíciójában remekelt. Az új szerepköre megkövetelte, hogy vegyítse a baloldali középső védő és a baloldali védő feladatait. Többet fut előre a védőhármas baloldali tagjaként, mint szélső védőként. Nagyon elégedett voltam vele az új posztján."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Club Brugge

Európa-liga legjobb 16 közé jutásért, 2. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!