Solskjaer: Rooney-ban égni fog a bizonyítási vágy

Ole Gunnar Solskjaer figyelmeztetett, hogy Wayne Rooney bizonyítani akarja majd, "öreg róka nem vén róka", amikor a Derby County csütörtökön a Manchester Unitedet látja vendégül az FA-kupa 5. fordulójában.


Rooney, aki a United történelmének legeredményesebb játékosaként 253 gólt szerzett a klubnál töltött ideje alatt, harmadszor fog egykori csapatával szembenézni azt követően, hogy 2017 júliusában 13 év után távozott az Old Traffordról.

 

Az azóta eltelt három év során Rooney visszatért nevelőklubjához, az Evertonhoz, tett egy kalandot az Egyesült Államokba, ahol a DC United színeiben játszott és visszavonult a válogatottságtól.

 

Most 34 évesen az angol másodosztályban szereplő Derby játékosa, de Solskjaer tisztában van vele, hogy Rooney pedigréje milyen veszélyeket rejthet magában a United számára.

 

"Ő életveszélyt jelent a tizenhatos környékén és a pontrúgásoknál. Bizonyítani akarja majd, hogy öreg róka nem vén róka" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Biztos lábakon kell majd állnunk vele szemben. Nem szabad területet hagynunk számára a tizenhatos környékén és a középpályán se. Amikor középpályást játszik, akkor láthatóan képes Scholesy-stílusú passzokra."

 

 

Solskjaer csak dicsérő szavakkal illette Rooneyt a Unitednél eltöltött időszakára vonatkozóan - amely során öt bajnoki címet, egy-egy Bajnokok Ligáját, Európa-ligát, FA-kupát és négy Ligakupát nyert - és tagadta azokat a véleményeket, hogy a klubra gyakorolt hatása alulértékelt lenne.

 

"Ő egy fantasztikus játékosa volt a Manchester Unitednek" - tette hozzá.

 

"Nagyon sokáig játszott itt, ő a klub történetének legeredményesebb gólszerzője és rengeteg trófeát nyert."

 

"Nem hiszem, hogy a szurkolók alulértékelnék. Szerintem mindenki nagyon, de nagyon nagyra értékeli azt, amit a klubért tett. Még mindig nagy örömmel fogadják őt, amikor az Old Traffordra látogat."

 

"Remek fogadtatásban fog részesülni idegenben is a szurkolótáborunktól, ez egészen biztos. Ő tényleg abszolút mindent elért a klubbal és ezt nagyra értékeljük."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Derby County - Manchester United

FA-kupa 5. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!