A "Beckam"-eset, avagy kínos bakik a múltból

Az 1997-es Angol Szuperkupa-döntő a Manchester United és a Chelsea között arról döntött, hogy melyik csapat kezdheti meg az idényt trófeával a zsebében.


A United az 1-1-re végződő rendes játékidőt követően 4-2-re diadalmaskodott a tizenegyespárbaj során. A Kékek gólját az Old Trafford korábbi kedvence, Mark Hughes szerezte, a Vörös Ördögök válaszát Ronny Johnsen jegyezte.

 

David Beckham és Jordi Cruyff csereként álltak be, előbbi első alkalommal játszhatott a híres régi Wembley gyepszőnyegén. Azonban David pályára lépése nagy megdöbbentést váltott ki, mivel fehér mezének hátán elbetűzve, 'Beckam' felirattal szerepelt a neve.

 

A csapat podcast műsorában az akkori szertáros, Albert Morgan magyarázta meg a történteket.

 

"Erről a bakiról nem én tehettem" - mondta Albert. "Négy Beckham-mezt tettem a táskámba, rövid és hosszú ujjúból is 2-2 darabot. És persze ilyenkor nem veszi észre az ember az elírást, ahogy én sem figyeltem fel rá."

 

"A hibás feliratú mezt tettem fel a fogasra, magára húzta, majd leült a cserepadra. A meccs már javában zajlott, mikor Fergie hirtelen odafordult David felé és azt mondta: 'Becks, készülj!' Felállt, levette a melegítőt, aztán rögtön felkiáltottam magamban: 'Ó, te jó ég!'"

 

 

"A mezeket készítők hibája volt. Akkoriban még nem házon belül gyártottuk a feliratozást."

 

Egyszer Mark Bosnich kapussal is előfordult egy kínos szituáció, amikor az Arsenal látogatott az Álmok Színházába. A felsők színe ütközött, ezért Albertnek el kellett rohannia a Megastore szurkolói boltba, hogy alternatív megoldásként beszerezzen egy másik kapusmezt.

 

"A fiúk éppen futottak ki a pályára" - emlékezett vissza Morgan. "Tony Coton kiáltott fel: 'Hol van Albert? Bossie meze!' Körbe néztem és azt feleltem: 'Rajta van!' És akkor leesett, ahogy láttam kifelé jönni az észak-londoniakat a játékoskijáróból, hogy az idegenbeli szerelésük sárga színben pompázott. 'Ó, anyám!' - gondoltam."

 

"Gyorsan iszkoltam kifelé, miközben a Stretford End közönsége hangosan zúgott: 'Nem tudod, mit csinálsz!'"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!