Ferguson: Hiányzik a Ronaldo-faktor

Sir Alex Ferguson szerint csapatából, a Manchester Unitedbõl hiányzik a 'Ronaldo-faktor', de dícséretesnek tartja, hogy fiai soha, még a legvégsõbb esetben sem adják fel.


A Vörös Ördögök még versenyben vannak a Premier League bajnoki címéért és a Bajnokok Ligája végsõ gyõztesének járó trófeájáért is az idén, azonban számos kritika fogalmazódott meg Sir Alex Ferguson csapatával kapcsolatban a 2010/2011-es idényben.

 

Szakértõk szerint a manchesteri alakulat játékából hiányzik az a fajta fantázia, amely a korábbi csapatokat fémjelezte, leginkább utalva ezzel a portugál zseni, Cristiano Ronaldo stílusára, aki 2009 nyarán intett búcsút az Old Traffordnak a Real Madrid kedvéért.

 

Bár a skót menedzser elismeri, hogy jelenlegi kerete kevésbé képes olyan varázslatokra, mint a korábbi évek csapatai, azonban úgy véli, a kemény munka sokkal kifizetõdõbb tud lenni, mint egy-egy mesterien kivitelezett csel.

 

"Lehet, hogy ebben a csapatban nincs meg a 'Ronaldo-faktor', de ez nem egyenértékû a vereség szó jelentésével" - kezdte Ferguson az Inside Unitednek.

 

"A jelenlegi csapatom eltökélt, karakán és nagyon profi, amelyek okán képesek nagyszerû pillanatokat szerezni a szurkolóink számára."

 

"Ez nem olyan, mintha fantáziátlan játékot játszanánk. Ebben a szezonban nem egyszer láthattunk olyan játékot a fiúktól, amelyre csak a legmagasabb szintû jelzõk használhatóak."

 

 

A Ferguson-legénység igen közel áll a klub történetének 19. bajnoki címéhez, azonban a 69. életévében járó edzõlegenda egyelõre nyugalomra int még mindenkit.

 

"Nem hiszem, hogy ennek kell a fejekben járnia ebben a pillanatban" - tette hozzá.

 

"Ha sikerült megszereznünk, akkor majd nagyszerû lesz visszagondolni rá, de jelen pillanatban csak az elõttünk álló kemény erõpróbákat jelentõ mérkõzésekre gondolhatunk."

 

"Ennek ellenére nagyon várjuk az elõttünk álló kihívásokat. Fontos, hogy ebben a pillanatban meglévõ jó formánkat megtartsuk és továbbra is nyerjük a mérkõzéseinket. Ez létfontosságú."

 

"Döntetleneknek nem lehet örülni jelen pillanatban, gyõzni kell. Van néhány nagy csata elõttünk a következõ hetekben, amelyekbõl gyõztesen kell kijönnünk."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!