Bruno a 'Pogba hatást' élteti

A Manchester United üdvöskéje, Bruno Fernandes Paul Pogbát éltette, miután a francia kiharcolt tizenegyesével a portugál sztárunk a kapuba találhatott a pénteki 1-1-es döntetlenre végződő Tottenham Hotspur elleni mérkőzésen.


A hazai csapat 27 perc után érdemtelenül kerülhetett előnybe Steve Bergwijn gólja útján, a Vörös Ördögök azonban határozottak tudtak maradni, a félidőt követően pedig figyelemre méltó fejlődésen mentek keresztül.


Pogba a 62. percben lépett pályára, ami az első mérkőzése volt a Boxing Day óta, és rögtön egy nagyon fontos helyzettel ajándékozta meg a csapatot, miután arra kényszerítette Eric Diert, hogy szabálytalankodjon vele szemben a tizenhatoson belül. Ez vezetett ahhoz, hogy végül Bruno a labda mögé álljon, és a 81. percben egy elegáns mozdulattal az alsó sarokba helyezte a labdát.

 

 

"Úgy gondolom nagyon jól szerepeltünk. Nehéz mérkőzés volt" - mondta Fernandes a Sky Sports-nak a lefújást követően.

 

"Kezdetben sikerült megvalósítani azt, amit elgondoltunk, de aztán gólt kaptunk egy kontratámadásból. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy mindvégig játékban voltunk. Szereztünk egy gólt, és számos helyzetünk volt arra, hogy szerezhessünk még egyet. Ez nem elég számunkra, mert minden mérkőzést meg akarunk nyerni, ettől függetlenül ez egy jó eredmény. Nem vagyunk boldogok, de ez egy jó eredmény."

 

A klub hivatalos applikációjában a felhasználók a szavazatok 55%-val Brunót szavazták meg a mérkőzés emberének, de ő gyorsan tovább hárította az érdemet francia csapattársára, kiemelve, hogy az is egy biztató csapatmunka eredménye volt.
 

"Igen-igen, sokat edzettünk az elmúlt néhány hétben" - mondta Fernandes.

 

"Amikor csoportokban edzettünk, én Paullal voltam egy csapatban, úgyhogy könnyű volt megtalálni a kémiát. Ugyanakkor mindenkivel jó kapcsolatot alakítottam ki, a legfontosabb pedig a csapat."


"Szerintem Paul ugyanígy gondolkodik, és mindketten boldogok vagyunk. Paul kiharcolta a tizenegyest, én berúgtam, a legfontosabb pedig a csapat. Nem számít ki lő gólt, ki ad gólpasszt, semmi. A legfontosabb, hogy győzzünk, az egész a csapatról szól."

 

 

"Csapatként a Bajnokok Ligájára kell koncentrálnunk. Meg kell próbálnunk közel maradni és utolérni a srácokat előttünk. Sajnos csak egy ponttal kerültünk előrébb, de még nekik is játszaniuk kell. Meglátjuk."

 

Természetesen a péntek esti mérkőzés zárt kapuk mögött zajlott mindenféle szurkolói moraj nélkül, ami kevesebb terhet is jelentett Fernandes vállain, amikor a tizenegyes ponthoz állt nem kevéssel a mérkőzés vége előtt.
 

"Szeretem a nyomást, úgyhogy szurkolókkal talán jobb lett volna" - mondta Bruno.

 

"De a legfontosabb, hogy gólt szereztem. Következő alkalommal talán ismét betalálok. Jó büntető rúgóink vannak, számos játékosunk tud tizenegyest lőni. Bízok Rashyban, úgy mint mindenki más bennem."

 

Amikor a VAR által felülbírált esetről kérdezték, Bruno a következőek mondta: "Hozzáértem a labdához, és miután megrúgtam azt, ott találtam a lábát is."

 

"Nem tudom, hogy oda tette-e a lábát, vagy sem, vagy én hozzáértem-e azután, hogy elértem a labdát. Ez nem is számít. A VAR azért van, hogy segítsen. Ha úgy gondolják, hogy ez nem volt büntető, akkor ezt el kell fogadnunk és semmi több."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!