Wan-Bissaka kulcsfontosságú a United játékában

Ole Gunnar Solskjaer elégedett azzal, ahogy Aaron Wan-Bissaka szélső védőként fejlődik a Manchester Unitedben és szerinte a Vörös Ördögök játéka nagyban épül az ő felfutásaira.


A 22 éves játékos képességei védekezésben - nem utolsó sorban kiváló ütemérzéke a becsúszásoknál - már jól ismertek voltak akkor is, amikor egy évvel ezelőtt aláírt a Unitedhez, statisztikái pedig egyértelmű képet festenek ezúttal is, ugyanis csak a Leicester City játékosa, Ricardo Pereira követett el nála több sikeres becsúszást a Premier League idei szezonjában.

 

Azonban a korábbi Crystal Palace bekk az elmúlt hónapokban finomhangolta a támadójátékát is, a szerdai Sheffield United ellen 3-0-ra megnyert bajnokin pedig szezonbeli harmadik gólpasszát jegyezte.

 

Amikor újságírók arról kérdezték, hogy Wan-Bissaka felülmúlta-e elvárásait debütáló szezonjában az Old Traffordon, Solskjaer elárulta, hogy elsődlegesen a védőmunkája okán szerződtették, de elismerte előrejátékban mutatott fejlődését is.

 

"Egy nagyszerű védőjátékost láttunk, amikor az előző szezonban megfigyeltük" - magyarázta a menedzser.

 

"Rengeteg olyan mérkőzése volt, különösen emlékezetes módon a Manchester City és Leroy Sané ellen, amikor azt gondoltuk, hogy 'wow, milyen nehéz mellette elmenni'."

 

"Aztán ahogy sikerült leigazolnunk, megismertük, hogy mennyire félénk srác, de egyre több és több beadást, kidolgozott helyzetet és gólpasszt láthatunk tőle."

 

A szélső védők pozíciója az egyik legfontosabbá vált a modern futballban, ugyanis az ilyen játékosoktól elvárható, hogy a pálya két végén hozzá tudjanak tenni a csapatuk teljesítményéhez.

 

 

Solskjaer is kulcsfontosságúnak látja a széleket a United támadásépítése tekintetében és elismerően nyilatkozott Wan-Bissaka korábbi szélsőként szerzett tapasztalatairól - a Palace akadémiáján játszott ott - amelynek nagy szerepe volt azokban a teljesítményekben, amelyeket például a Newcastle és a Chelsea ellen láthattunk tőle, ahol Marcus Rashford és Anthony Martial fejére varázsolta a labdát góljaik előtt.

 

"Ez meg van benne, hiszen szélső volt" - folytatta a norvég szakember.

 

"Manapság a legjobb szélső védők korábban szélső középpályások voltak."

 

"A mi játékunk nagyban épül a szélső védők támadásokhoz való fellépésére és nagyon elégedett vagyok az ebben nyújtott fejlődésünkkel."

 

Aaron Pengék ellen adott gólpassza értelmében csak Daniel James és Marcus Rashford (6-6) előzi meg asszisztok tekintetében a 2019/2020-as bajnokságban.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!