Pogba: Nagyon hiányzott a futball

Paul Pogba elmondása szerint hosszabb sérülés miatti kihagyása csak tovább erősítette benne a futball szeretetét és elárulta, "nagyon, de nagyon boldog", hogy visszatérhetett és szerepet vállalhat a Manchester United trófeákért és a bajnokság legjobb négy pozíciójáért vívott csatájában.


A középpályás jó formában kezdte meg a 2019/20-as szezont, ám egy szeptember végi sérülés derékba törte számára a folytatást. Bár decemberben két mérkőzésen visszatérhetett, egy bokasérülés egészen a karantén időszak végéig megakadályozta abban, hogy pályára léphessen. A június közepén folytatódott bajnokságban azonban már egy jó erőben lévő Pogba segítette csapatát veretlenségi sorozata továbbnyújtásához és a Bajnokok Ligája indulást érő helyekhez való közeledéshez.

 

Paul a hét elején a ManUtd.com-mal ült le, hogy megemlékezzen visszatéréséről és beszéljen a csapatnál tapasztalható fantasztikus szellemiségről és hangulatról, legyen szó a pályáról vagy azon kívülről.

 

"Egészen egyszerűen lenyűgöző, hogy újra edzhetek, labdához érhetek és azt csinálhatom, amit imádok; már nagyon hiányzott" - jelentette ki.

 

"Akkor ismered fel, hogy mennyire élvezel futballozni és mennyire imádod, amikor ennyire hosszú időt vagy kénytelen kihagyni. Úgyhogy természetesen nagyon, de nagyon boldog vagyok illetve áldottnak érzem magamat, hogy visszatérhettem és újra egészséges vagyok. Nagyon élvezem, hogy újra együtt lehetek a csapattal."

 

"Jól, sokkal jobban érzem magamat mostanra. Megfelelő edzésmunkát végezhetek, a klub pedig nagyon-nagyon jól odafigyelt rám. Extra edzésmunkát végeztem és kezeltettem a bokámat és a testem többi részét is. A visszatérésemben segítettek a csapattársaim is, hogy újra magabiztos legyek. Olyan volt, mintha egyetlen egy napot sem kellett volna kihagynom a velük való közös munkából, a srácok ugyanúgy bíztak bennem és mindig hisznek bennem, ami szintén nagyon sokat segített."

 

"Azt hiszem nem túlzás kijelenteni, hogy a csapat nagyon sokat fejlődött. A korábbiakhoz képest sokkal inkább tudunk csapatként játszani, jobban élvezzük a játékot, együtt védekezünk és támadunk és erősebbek is vagyunk. A kispadon ülő vagy kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok amikor beállnak, a csapat segítségére tudnak lenni, úgyhogy mindenki mentalitása jó és megfelelő a keretben. Ezek mind szükségesek voltak ahhoz, hogy odáig jussunk, ahol most tartunk."

 

 

A United 16 mérkőzéses veretlenségi sorozata során nyújtott játékának egyik legkiemelkedőbb eleme a támadószekcióban tapasztalható kohézió és kreativitás. Ahogyan azt már Ole Gunnar Solskjaer és a játékosok is kiemelték, Bruno Fernandes érkezése mindenkinek lökést adott a klubnál, Pogba szerint pedig már csak nézni is örömteli a csapat támadóit.

 

"Hátulról nagyon élvezem. Élvezettel nézem Bruno, Rashford, Martial és Mason, azaz mindenki játékát, akik a legutóbbi meccsen játszottak és egyaránt eredményesek tudtak lenni. Csak dicsérő szavakkal lehet őket illetni, gyönyörű... minden egyes alkalommal élvezetté teszi a futballt számomra" - tette hozzá.

 

"Emellett ott van a védekezőmunka is, amelyről az emberek hajlamosak kevesebbet beszélni - ők abban is jeleskednek. Letámadás - megteszik... ebből pedig nem gyakran lehet látni a futballban. Azok a szurkolók, akik értik a futballt, szintén látják ezt, ez pedig hatalmas különbség a játékunk tekintetében és nagyszerű őket ennyire jó formában látni. Szerintem az egész a mentalitásról szól - az, hogy folyamatosan besegítenek nem csak a támadásban, de a védekezésben is, segítségére van a védőknek és a középpályásoknak is, a tehetségük pedig magáért beszél. A góljaik, a játékuk, minden."

 

Sem Pogba, sem pedig a januári igazolás, Bruno Fernandes nem volt részese a ma esti ellenfél, az Aston Villa elleni decemberi Old Traffordon rendezett összecsapásnak, ahonnan a birminghamiek egy nagyon értékes ponttal tudtak távozni a bennmaradásért vívott harcukban.

 

"Ott voltam nézőként a stadionban és emlékszem, hogy Victor [Lindelöf] gólt szerzett" - emlékezett vissza Pogba.

 

"Angliában minden egyes mérkőzés nehéz és a jó játékosok képesek lehetnek a különbséget jelenteni. Ezt megtapasztalhattuk a legutóbbi Villa elleni meccsünkön is, ahol Jack Grealish csodálatos gólt szerzett."

 

"Tudjuk, mit kell majd tennünk ott [Villa Park]. Pontokra van szükségünk, szóval őszintén szólva csak magunkra szabad gondolnunk. Meg kell szereznünk a győzelmet és folytatnunk kell tovább azt a játékot, amelyet az elmúlt hetek során produkáltunk."

 

 

Nem igazán lehetne szorosabb az érintett csapatok közötti versenyfutás a top négyért vívott harcban, ahol minden egyes mérkőzésnek kulcsfontosságú jelentősége van mostanság. Pogba elmondása szerint ez azonban olyan nyomás, amelyet a játékosok élveznek.

 

"Ahhoz, hogy top-top csapattá váljunk, el kell felejtenünk a legutolsó mérkőzésünket. Megtettük amit kellett, jól játszottunk, nagyszerű, de aztán el kell felejtenünk és már a következő feladatra kell koncentrálnunk."

 

"Vegyük a múlt hetet. Nem foglalkoztunk azzal, hogy mi történt korábban, már a következő megmérettetésre készültünk. Mindig ott kell lebegnie a szemünk előtt annak a célnak, hogy fejlesszük magunkat és soha ne elégedjünk meg azzal, amit addig elértünk."

 

"Például ott van Martial, aki lőtt három gólt, pályafutása első mesterhármasát szerezte, de újra nekidurálja magát és folytatja tovább... tudjátok, szeretne egy újabb labdát haza vinni! [mosolyog] Ez a mentalitás szükséges, gólokat kell szerezni újra és újra... Bruno, Rashy, Mason... ha szerzel két gólt az nagyszerű, menj tovább a harmadikért, miért ne. Fenn kell tartani ezt a mentalitást, ahogy a kapott gólok nélküli mérkőzéseket is... ezen is szeretnénk dolgozni a továbbiakban, a mentalitásunk pedig megvan hozzá."

 

"Ilyen a mentalitása az egész klubnak és mindig is ilyen volt. Soha nem elégszünk meg egy trófea vagy egy, két, esetleg tíz mérkőzés megnyerésével. Mindig többet és többet akarunk. Ez az, amely a Manchester Unitedet számomra Anglia legnagyobb klubjává teszi."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!