Csapathírek a LASK meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy számos változást tervez a Manchester United kezdőcsapatában, amikor szerdán este folytatják szereplésüket az Európa-ligában a LASK ellen.


A Vörös Ördögök kényelmes, 5-0-s előnnyel térhettek vissza Linzből a március 12-én rendezett nyolcaddöntő odavágóról, a norvég menedzser elmondása szerint pedig a visszavágóra is hasonló összetételű csapatot tervez pályára küldeni, mint amely kiharcolta az ausztriai győzelmet - bár azt megerősítette, hogy legalább egy változás biztosan lesz.

 

"Jesse [Lingard] kezdeni fog holnap, de a csapat nem igazán fog különbözni attól, mint amely márciusban idegenben játszott a LASK ellen" - kezdte Ole.

 

"Tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre van kilátás. Az odavágó nem egy 5-0-s mérkőzés volt. Legutolsó öt meccsünkön három gólt szereztünk, úgyhogy természetesen tudjuk, hogy teljesítenünk kell. Itt lesz a lehetőség [a jól teljesítő] játékosok számára, hogy játszhassanak a negyeddöntőben, ha sikerül továbbjutnunk."

 

Csak Harry Maguire, Bruno Fernandes, Mason Greenwood és Odion Ighalo lépett pályára a United utolsó bajnokiján és a LASK elleni első mérkőzésen egyaránt, úgyhogy valószínűleg számos változás várható a kezdőcsapatban.

 

Solskjaer elmondta, bár közel áll a visszatéréshez, Phil Jones nem fog szerephez jutni, emellett pedig további információkkal szolgált Axel Tuanzebe és Luke Shaw állapota kapcsán is, akik nem kerültek nevezésre a második számú európai kupasorozat további szakaszában sérülés miatt.

 

 

"Phil már velünk edzett. Még nincs bevetésre alkalmas állapotban, de már egyre közelebb jár a visszatéréshez, úgyhogy Németországba már talán velünk tarthat. A következő napokban meglátjuk, hogy mennyire sikerül előre lépnie" - tette hozzá.

 

"Axel az újrainduláskor kezdte el kényelmetlenül érezni magát és meg is kellett műteni a lábfejét, így szeptember körül számíthatunk csak rá. Ugyanez a helyzet Luke-kal. A Southampton ellen szenvedett sérülést és szeptember elején térhet majd vissza, úgyhogy mindketten a bajnokság kezdetén lehetnek újra majd a pályán."

 

Számos, a klub akadémiáján felnőtt játékos került az Európa-liga nevezési listájára, Solskjaer elmondása szerint pedig többek számára lehetőség nyílhat arra, hogy felnőtt szinten is tapasztalatot gyűjtsenek, ahogyan történt az decemberben az Astana ellen is.

 

"Azzal, hogy a fiatalok csatlakoztak, nagyobb létszámú edzéseket tudunk végezni és remélhetőleg mindannyian karrierek kezdetének szemtanúi lehetünk."

 

A nevezettek közé került Ethan Galbraith, James Garner, Ethan Laird és Teden Mengi is.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!