Hivatalos: Henderson hosszabbított

A Manchester United örömmel jelentheti be, hogy Dean Henderson új szerződést írt alá, amely értelmében 2025 júniusáig kötelezte el magát a klubhoz, plusz egy éves hosszabbítási opcióval.


Henderson, aki meghívót kapott az angol felnőtt válogatott szeptemberi mérkőzéseire készülő keretébe, a United akadémiáján nevelkedett és 14 éves kora óta tartozik a klub kötelékébe.

 

A kapus a Premier League előző szezonjában 13 mérkőzésen tudta megóvni kapuját bekapott góltól, amellyel holtversenyben a harmadikként végzett az Aranykesztyűért vívott versenyfutásban, emellett pedig jelölték a Premier League Év Fiatal Játékosa-díjra is.

 

Dean Henderson

"Az út, amelyet az elmúlt öt évben bejártam, fantasztikus volt a fejlődésem szempontjából, amelynek része volt egy igazán értékes kölcsönidőszak a Sheffield Unitednél is."

 

"A United kapusposzton nagyon erős; három klasszis kapus alkotta eddig a keretet, akik már számos sikert elértek, én pedig már alig várom, hogy együtt dolgozhassak velük. Rengeteget jelent számomra az a belém vetett hit, amelyet a menedzser és a klub mutatott irányomba ezzel az új szerződéssel és igyekszem mindezt meghálálni azzal, hogy tovább fejlődök kapusként."

 

"Mindent meg fogok tenni azért, hogy napról-napra jobbá válhassak és így a lehető legtöbb mérkőzést játszhassam ebben a nagyszerű klubban."

 

"Most nagyon várom, hogy csatlakozhassak az angol válogatott keretéhez, majd pedig megkezdjem az új szezonra való felkészülést."

 

 

Ole Gunnar Solskjaer

"Örömünkre szolgál, hogy Dean új szerződést írt alá. Újabb nagyszerű szezonja volt a Sheffield Unitednél, ahol rengeteg értékes tapasztalatra tett szert és emberként, illetve játékosként is sokat ért."

 

"Dean egy fantasztikus fiatal kapus, aki rendelkezik a szükséges hozzáállással és munkabírással ahhoz, hogy napról-napra fejlődhessen."

 

"Erős opciókkal rendelkezünk kapusposzton, ez pedig olyan versenyhelyzetet teremt, amelyre az egész kereten belül vágyunk. Dean egy újabb nagyszerű példája annak, hogy milyen játékosok tudnak kikerülni az akadémiánkról, emellett pedig nagyszerűen érti, hogy mit jelent a Manchester Unitedben szerepelni."

 

"Mindannyian nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Deannel és folytathassa tehetsége csiszolását."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!