Herrera: Nem kaptam kellő figyelmet a klubtól

Ander Herrera elárulta, nem akart távozni a Manchester Unitedtől, de úgy érezte, hogy a klubnál töltött harmadik szezonja utáni nyáron nem kapta meg a kellő figyelmet a vezetőségtől.


A spanyol középpályás 2019 nyarán, ingyen csatlakozott a Paris Saint-Germain együtteséhez, miután nem tudott megegyezni a Vörös Ördögökkel szerződés hosszabbításáról.

 

Mióta Franciaországba költözött, a 31 éves játékos négy trófeát nyert a PSG-vel és az előző szezon végén döntőt játszhatott a Bajnokok Ligájában.

 

A keddi, Manchester United elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést megelőzően a Telegraphnak nyilatkozva Herrera elárulta, nézetkülönbség volt közte és a klub vezetősége között, de ha találkozik vele, akkor meg fogja ölelni Ed Woodward ügyvezető alelnököt.

 

"Nem volt célom, hogy elhagyjam a klubot, boldog voltam ott - ugyanolyan boldog voltam, mint itt" - kezdte Herrera.

 

"Ez nem volt titok. Több mint egy évig tárgyaltunk, de többre számítottam a vezetőségtől a harmadik szezonom után, amikor az év játékosának választottak házon belül. Nem jöttek oda hozzám azon a nyáron, még fel se hívtak. Ez pedig nagyon fájdalmas volt számomra, mert bennem pedig ott volt az az érzés, hogy én mindent megtettem és beleadtam."

 

"Ettől függetlenül nagy tisztelettel gondolok Ed Woodwardra és a vezetőségre. Mindig is fantasztikusan kezeltek engem."

 

"Tudom, hogy a legjobbat akarják a Manchester Unitednek, de a futballban, az életben, a világ összes cégénél előfordul, hogy az emberek nem ugyanúgy gondolkodnak, én pedig ezt tiszteletben tartom. Ha meglátom Edet, akkor meg fogom ölelni. Nekünk csak egyszerűen más volt a véleményünk a Manchester Unitedről és arról, hogy a klubnak mit kellene tennie."

 

"Szeretném tisztázni, hogy semmilyen személyes konfliktus nem volt köztünk egyáltalán. Ilyen az élet. De az igaz - a harmadik szezonom után, amikor az év játékosa lettem és élveztem a szurkolók tiszteletét és szeretetét, a klubtól ezt nem kaptam meg."

 

 

Az Old Traffordon hat szezont eltöltő baszk származású játékos már nagyon várja, hogy újra találkozhasson egykori csapattársaival a Parc de Princes gyepén. A mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztató résztvevőjeként a United legutóbbi párizsi látogatásáról is kérdezték, amikor 3-1-es vendégsiker született.

 

"Akkor Manchester United játékos voltam, szóval természetesen nagyon örültem a találkozó végkimenetelének" - tette hozzá Herrera.

 

"Rengeteg új játékos volt akkor a csapatunkban. A felnőtt csapat tagjainak nagy része sérült volt. Volt bennünk remény és tulajdonképpen jól is játszottunk, illetve nyertünk, szóval nagyon boldog voltam."

 

"Most már más a helyzet. Párizsi játékos vagyok. Nem tudom, hogy kezdeni fogok-e vagy sem. Bármi is fog történni, a Paris Saint-Germain színeiben játszom és a PSG jár az eszemben. A lehető legjobban igyekszem majd játszani azért, hogy nyerjünk."

 

"Szép emlékeim vannak, de ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Nem lesznek szurkolók, más lesz a hangulat. Készen állunk arra, hogy most győzzünk."

 

A kedd esti összecsapás az első lesz a legrangosabb európai kupasorozat H-jelű kvartettjében, amely tagja még az Istanbul Basaksehir és a tavalyi elődöntős RB Leipzig is.

 

"Holnap mindkét csapatra nagyon fontos találkozó vár" - folytatta Herrera.

 

"Ez egy olyan csoport, ahol nem hibázhatsz, mert akkor nagy bajba kerülhetsz."

 

Herrera, aki az Álmok Színházában töltött időszaka alatt Ligakupát, FA-kupát, Európa-ligát és két alkalommal Community Shieldet is nyert a csapat tagjaként, elmondta, hogy még mindig nagyon közelről követi a Uniteddel kapcsolatos eseményeket, kiemelve támogatását.

 

"Fejlődnek."

 

"Véleményem szerint megfelelő játékosokat szerződtettek. Előre fognak lépni. Jól haladnak. Nem gondolom, hogy visszafelé lépnének, szerintem jó irányba tartanak."

 

 

Az egyik olyan játékos, akivel egykori 21-es számú középpályásunk szembe kerülhet majd a pályán, Paul Pogba, akit dicsérettel illetett a mérkőzés előtt.

 

"Szerintem benne minden meg van - nem sok hozzá hasonló játékos létezik."

 

"Pogba képes egy-egyben megverni az ellenfelét, bejátszani az egész pályát, magas, minden meg van benne. Technikás és tehetséges. Szerintem Bruno Fernandes mellett nagyon jól játszik. Korábban mi sokkal inkább a két szélen erőltettük a játékot. De ettől függetlenül tehetségének köszönhetően a legjobb játékosok közé tartozik."

 

"Én most már párizsi játékos vagyok, szóval minden jót kívánok neki. Holnap már más csapatban fogunk küzdeni és harcolni fogunk egymás ellen."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Paris Saint-Germain - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!