Pogba: Jobbnak kell lennem a tizenhatosunkon belül

A mérkőzést eldöntő büntető összehozását követően az Arsenal elleni vasárnapi vereség során Paul Pogba bocsánatot kért valamennyi szurkolótól.


A francia Hector Bellerint szerelte szabálytalanul a tizenhatoson belül a második félidőben, ezzel lehetővé téve Pierre-Emerick Aubameyangnak, hogy megszerezze az Ágyúsok számára a vezetést és a három pontot az Old Traffordon - 2006 szeptembere óta első alkalommal.

 

A MUTV-nek adott mérkőzést követő interjújában a 6-os számú játékosunk szemmel láthatóan le volt sújtva. Felvállalta ugyanakkor hibáját és kifejtette, hogy a társai is jobban reagálhattak volna a hátrányba kerülésre.

 

 

"Ez az én hibám, nem kellett volna ezt tennem" - mondta Pogba. "Jobbnak kell lennem a tizenhatosunkon belül. Amikor feljebb kerülsz a pályán és elkezdesz vissza futni, az ellenfél játékosa be tud mögéd futni."

 

"Amikor a tizenhatoson belülre érsz, nem sokkal okosabbnak kell lenned, hanem ... - a franciáknál tiszta gondolkodásnak hívjuk. Nem tudom a pontos angol megfelelőjét, de a lényeg, hogy frissebbnek kell lennem és a talpamon kell maradjak."

 

"Nüanszokon múlt a mai mérkőzés elvesztése, nekünk pedig ennél jobban kell szerepelnünk. A labdát is jobban kell járatnunk, mert ma egyáltalán nem voltunk veszélyesek akkor, amikor az nálunk volt."

 

"Nem alakítottunk ki helyzeteket, mint kellett volna és itthon sem sikerült nyerni. Márpedig ezt kell tennünk. Mérkőzéseket kell nyernünk otthon, érted?"

 

Négy Premier League mérkőzése nyeretlen az Old Traffordon a United, amely szám hatra nő, ha ide számoljuk a 2019/20-as szezon végét is.

 

A bocsánatkérés ellenére Pogba nem tudta elmagyarázni, hogy miért volt olyan nehéz eredményt elérni otthon úgy, hogy hét közben megsemmisítették az RB Leipzig csapatát.

 

 

Ő azonban azt mondta, hogy a Unitednek tovább kell dolgoznia azon, hogy egyensúlyt találjon meg a játékában, ami lehetővé tenné a nagy trófeákért történő harcba szállást is.

 

"Igen, ha tudnám a választ, elmondanám neked" - folytatta Paul.

 

"Dolgoznunk kell ezen és ki kell találnunk az okát. Változtatnunk kell azon, hogy az egyik mérkőzésen elképesztőek vagyunk, aztán meg játszunk egy rémes meccset."

 

"Nem fordulhat elő az, hogy az egyik mérkőzésen szerzünk öt gólt, a következőn pedig egyet sem. Kiegyensúlyozottságra van szükség. Dolgoznunk kell ezen, mégpedig olyan keményen, amennyire csak lehet."

 

"Nüanszokon múlt a mai nap. Bocsánatot kérek a hibámért, annak nem kellett volna megtörténnie. Természetesen a csapat ekkor is ott volt mögöttem, meg minden, de a saját szempontomból nézve gyűlölöm most magam, hogy egy ilyen buta hibával kiharcoltam nekik egy büntetőt, majd elbuktuk a mérkőzést 1-0-ra."

 

"Otthon és idegenben is kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Így fogunk bajnokságokat nyerni, így leszünk a tabella tetején, így fogunk fejlődni: győzelmekkel, azzal hogy okosabban játszunk, azzal, hogy - úgy fogalmaznék - rafináltabbak vagyunk."

 

"A belső védők szétrúgtak minket, a támadóinkat és mindenkit a pályán. A bíró semmit nem fújt be, úgyhogy dolgoznod kell a játék ezen oldalán is és sokkal rafináltabbnak kell lenned."

 

"Tanulnunk kell a mai hibáinkból és fejlődésre kell felhasználnunk azokat. Ez most teljesen felemészt. Sokkal jobbnak kell ennél lennünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!