Kuszczak: A United 1-ese akartam lenni

A Manchester United hivatalos podcast műsorának legutóbbi vendége Tomasz Kuszczak volt.


A Vörös Ördögök egykori kapusa eredetileg kölcsönbe érkezett az Álmok Színházába 2006-ban, végül összesen 61-szer ölthette magára a vörös mezt, mielőtt 2012-ben távozott volna.

 

Az Edwin van der Sar mögött csak másodhegedűs szerepkört betöltő halóőr számos trófeával gyarapította gyűjteményét Unitedes korszaka alatt, köztük 3 Premier League aranyéremmel és a 2008-as Bajnokok Ligája-serleggel.

 

2010-ben a Wembley-ben is fellépett a Ligakupa döntőjében, és 2-1-es győzelmet ünnepelhetett az Aston Villa ellenében, így együttese történetének negyedik elsőségét zsebelhette be ebben a sorozatban.

 

A 38 éves lengyel sajnálja, hogy nem válhatott első számú kapussá a skót menedzser irányítása alatt, ugyanakkor büszke rá, hogy generációja egyik legjobb kapuvédőjének helyetteseként számítottak rá.

 

"Többet szerettem volna. A Manchester United 1-ese akartam lenni, de elfogadtam a helyzetemet, mert Edwin fantasztikus játékos volt" – mondta „TK”.

 

"Ha alul kell maradnom valakivel szemben, olyan embert választanék, mint ő."

 

"Edwin csak egy van. Mindig is azt mondtam – mikor még a Fulhamben és az Ajaxban láttam védeni –, hogy számomra ő az egyik legnagyszerűbb ebben a pozícióban. 11 éves koromban Edwin már Bajnokok Ligája-győztes volt. Elképesztő karriert futott be, és nagyon sokáig képes volt fenntartani remek formáját."

 

"Amikor az Old Traffordra igazoltam, ennek időzítése is szóba került. Ha 2 évvel korábban, vagy 3 évvel később érkezem, talán másképpen is alakulhattak volna az események. Sir Alex bízott bennem, megadta a lehetőséget, én pedig rögvest aláírtam. Küzdöttem, beletettem mindent, és mindig készen álltam, ha a klubnak szüksége volt rám. Amikor kellettem, ott voltam."

 

 

Tomasz későbbi állomáshelyei a Brighton, a Wolverhampton és a Birmingham City voltak, majd 2019 nyarán szabadúszóvá vált.

 

A West Bromnál megkezdett 15 évnyi Angliában eltöltött időszaka után a 11-szeres válogatott labdarúgó visszatért szülőhazájába, Lengyelországba.

 

Képességeire Ferguson figyelmét egy 1-1-es döntetlenre végződő bajnoki mérkőzésen hívta fel, mikor lenyűgöző produkcióval bennmaradást érő ponthoz segítette kenyéradóját a Uniteddel szemben.

 

Kuszczak miután a Rigóktól Manchesterbe szerződött, ledöbbent az első csapat edzésein tapasztalt mentalitástól, de különösen egy játékos elhivatottságától.

 

"Imádtam tréningezni" – folytatta a United színeiben 32 PL-meccsig jutó sportoló. "Mikor a West Bromban fociztam, szerettem korán kelni, kb. fél nyolc és nyolc között érkeztem az edzőpályára."

 

"Miután csatlakoztam a Unitedhez – hogy jó benyomást keltsek –, elhatároztam, korán fogok érkezni és rendkívül keményen fogok dolgozni."

 

"Hétkor toppantam be a reggeli edzésre, de Cristiano már akkor ott volt! A West Bromban ehhez hasonló nem fordulhatott elő, mivel mindig én voltam az első! De itt sokkal eltökéltebb játékosokkal találkoztam."

 

"Sir Alex hatkor érkezett, Cristiano pedig hétkor. Nem hiszem, hogy van bárki is, aki szívesen megelőzné őket ebben!"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!