Ole: Sikeres leszek a Manchester Unitednél

Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, sikeres lesz a Manchester Unitednél és támogatja játékosait abban, hogy talpra álljanak két egymás után elszenvedett vereségükből.


A United hat mérkőzésen szerzett két győzelmével és egy döntetlenjével jelenleg a 15. helyen szerénykedik a Premier League tabelláján, ráadásul a hét közben újabb pofont kaptak azáltal, hogy idegenben 2-1-es vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligájában az Istanbul Basaksehirtől.

 

Ezáltal Solskjaer pozíciója ismét megingott a kispadon, azonban a korábbi Tottenham menedzser, Mauricio Pochettino Old Traffordra költözéséről szóló pletykák ellenére a Vörös Ördögök vezetőségénél nem tervezik a leváltását.

 

A Törökországban elszenvedett vereség utáni sajtótájékoztatón a norvég szakember nem kívánta kommentálni a jövőjével kapcsolatos találgatásokat, ám a szombati, Everton elleni idegenbeli bajnokit megelőző sajtóeseményen beszélve újságírók ismét megkérdőjelezték jövőjét.

 

Amikor arról kérdezték, biztos-e abban, hogy sikeres lesz a klubbal, Solskjaer így felelt:

"Igen, miért ne lennék az?"

 

"Ha én nem hiszek a saját értékeimben és hitemben, a stábom, illetve a játékosaim minőségében, akkor ki?"

 

"Egy vagy két eredményre tekintve nem fogok kártyavárként összedőlni. Ez egyértelműen visszaesés, de szerintem túl nagy feneket kerítettek az emberek annak, hogy nem tudtunk gólt szerezni a Chelsea és az Arsenal ellen, mivel többé-kevésbé semmi nem történt azokon a meccseken."

 

"Nemrég még mindenki a vállán hordozott minket, mert legyőztük az RB Leipziget és a Paris Saint-Germaint."

 

"A futballban vannak hullámhegyek és -völgyek, ez így működik, nekem pedig hinnem kell önmagamban és a játékosokban."

 

"A fiúkon azt látom a visszaérkezésünk óta, hogy nagyon koncentráltak és készen állnak arra, hogy megfelelő választ adjanak a történtekre."

 

"Nem kell ahhoz boldognak lenned, hogy pozitív tudj maradni. Az élet nehéz napjain mindig tudnod kell, hogy lesznek még jobbak is. Elég jól ismerem ezeket a játékosokat és eléggé bízok bennük ahhoz, hogy tudjam, nem fog elmaradni a válaszuk."

 

 

A United a David Moyes-éra óta legpocsékabb szezonrajtját produkálta és már a bajnokság ilyen korai szakaszában négy pontra vannak csak a kieső zónától.

 

A Sky Sports szakértője, Paul Merson szerint a Goodison Parkban Ole Gunnar Solskjaer "menedzseri karrierének legfontosabb mérkőzése" következik, a korábbi kiváló csatár szerint azonban a nyomásra számítani lehet, ha az ember "a világ legnagyobb klubját" képviseli.

 

"Mindig nagyon jó, nyílt, őszinte és pozitív volt a párbeszédem a klubbal. Erős vezetői képességekről tettek tanúbizonyságot és azóta nagyon jó a kapcsolatunk, hogy visszatértem a csapathoz" - tette hozzá.

 

"Természetesen a nyomás és az elvárások mindig jelen vannak, de én itt nőttem fel, a Manchester Unitednél váltam férfivé."

 

"Megtanultam, hogy miként kezeljem a helyzetet jó és rossz időkben egyaránt. Top edző és menedzser vagy ha nyersz és pocsék ha veszítesz, mert nem igazán tudtál jobb lenni, mint az előző mérkőzésen."

 

"Minden egyes futball mérkőzés elég gyorsan a történelem részévé válik, nekünk pedig pozitív gondolatokkal a fejünkben kell majd a Goodison Parkba látogatnunk."

 

"Mentálisan erősnek kell lennünk. Ez az elvárás a Manchester United játékosai, edzői és menedzsere irányába, mert mi vagyunk a világ legjobb és legnagyobb klubja."

 

"Nem lehet másra számítani, mint kritikákra. Ezzel együtt kell élni és meg kell tudni birkózni a teljesítmény visszaeséssel is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!