Tuanzebe cselekvésre hív a hazai forma kapcsán

A Manchester United védője, Axel Tuanzebe szerint a Vörös Ördögök hazai bajnoki formája egy olyan tényező, amit rendbe kell tenniük, kezdésként a szombati West Brom elleni meccsen.


A United Review-nak adott interjújában a fiatal védő elismerte, ő is ugyanannyira meglepett, mint bárki más, hogy ebben a szezonban még nem sikerült győzniük a bajnokságban az Old Traffordon és a hazai nyeretlen sorozatuk a 2019/20-as szezonra is visszanyúlva már hat mérkőzést számlál.

 

"Hogy őszinte legyek, nem tudom megmagyarázni" - válaszolta Axel arra a kérdésre, hogy mi áll a sikertelen széria mögött, amely keretében az elmúlt hetekben a Crystal Palace, a Tottenham és az Arsenal is győztesen távozott Manchesterből.

 

"Szerintem csak egyszerűen ki kell mennünk a pályára és úgy kell játszanunk, mintha egy mérkőzés lenne a sok közül."

 

"Ez a helyzet számunkra is ugyanannyira meglepő, mint a szurkolóknak és bárki másnak. De az egyértelmű, hogy ki kell köszörülnünk a csorbát."

 

A szokatlanul gyenge hazai forma tökéletes ellentéteként a csapat viszont remek idegenbeli mérleggel büszkélkedhet - Ole Gunnar Solskjaer legénységének már csak egyetlen sikerre van szüksége ahhoz, hogy beállítsa a klubrekordot a sorozatban egymás után aratott idegenbeli győzelmek tekintetében.

 

Axel elmondta, a hazai pálya tradicionális előnyét felülírták a koronavírus világjárvány miatti biztonsági intézkedések, bár úgy gondolja, hogy a szurkolók hiánya egy olyan tényező, amelyhez a játékosoknak hozzá kellett volna már szokniuk az ifjúsági szinteken való szereplésüket követően.

 

"A szurkolók hihetetlenül fontos részei ennek a játéknak" - folytatta.

 

"Most minden hallható, ami elhangzik a pályán, könnyedén lehet kommunikálni a csapattársakkal. Elmondható, hogy az ellenfél szurkolói által jelentett nyomás megszűnt és bizonyos mértékig ezáltal könnyebbé vált a vendég csapatok dolga."

 

"Az akadémiai képzés lépcsőfokait végigjárva, amikor az ifjúsági és a tartalék csapatokban szerepeltünk, nem nagyon vettek körül minket szurkolók, így minden meccsre pontosan ugyanúgy kellett tekintenünk, mint akármelyik másikra."

 

"Az egyetlen előnyt az jelentette, hogy jobban ismertük a saját pályánkat, mint az ellenfél. Úgyhogy annyi kijelenthető, hogy bizonyos szempontból könnyebb idegenben játszani és nyerni, mint amikor szurkolók is jelen vannak."

 

 

A manchesteriek saját nevelésű védője örül, hogy a hétvégén nem lesznek majd West Brom szurkolók a lelátón, miután a birminghami városi riválisnál, az Aston Villanál töltött kölcsönidőszak során előfordult, hogy válogatott szidalmak záporoztak az irányába tőlük.

 

"A legjobb emlékem [a West Brom elleni meccsekről] az, amikor a feljutásért vívott play-off elődöntőjében legyőztük őket [2019 májusában]."

 

"Büntetők döntöttek a végén. Nagyon szoros, intenzív csatát hozó meccs volt, különösen úgy, hogy az ő pályájukon vívtuk. Ők [a WBA szurkolók] hihetetlenül brutálisak!"

 

"De most már ők is újra a Premier League-ben szerepelnek, mi pedig meg fogjuk nekik adni azt a tiszteletet, amit megérdemelnek. Ettől függetlenül azonban nyerni akarunk és folytatni akarjuk azt, amit az Everton elleni győzelmünkkel megkezdtünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!