Ole: Cavani egy igazi profi

Ole Gunnar Solskjaer szerint Edinson Cavani van elég profi ahhoz, hogy félre tudjon tenni bármilyen pályán kívüli problémát és egykori csapata, a Paris Saint-Germain legyőzésére tudjon koncentrálni.


A 33 éves támadó, aki 200 góljával a párizsiak történetének legeredményesebb játékosa, vasárnap Southamptonban nyerő embernek bizonyult, ugyanis két góljával, illetve egy gólpasszával hathatósan hozzájárult a két gólos hátrányból történő fordításhoz és 3-2-es győzelemhez.

 

Az uruguayi játékos hétfőn hivatalos közleményt adott ki, bocsánatot kérve a közösségi médiában a győzelmet követően megjelenő posztjáért, de Ole magabiztos azt illetően, hogy a csapat 7-ese tanulni fog a hibájából és készen áll arra, hogy hozzásegítse a Vörös Ördögöket a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába való továbbjutáshoz.

 

"Edinson játékra kész. Természetesen az az ő klubja [PSG], hiszen ő a történetük legeredményesebb játékosa, szóval ez mentálisan hatással lesz rá" - mondta Solskjaer újságírók kérdésére válaszolva.

 

"Ennek a tudatnak a birtokában ez energiát fog neki kölcsönözni és készen fog állni a feladatára."

 

"Ő hihetetlenül profi és egyben tapasztalt, szóval ma és holnap fejben már arra fog készülni, hogy megfelelően felkészüljön a mérkőzésre."

 

"Ugyanez a helyzet az FA-ügy kapcsán. Megtanulta a leckét, lehet hogy hatással lesz rá, de amikor pályára lép majd a mérkőzésen, akkor azt maga mögött kell hagynia és ő így is fog tenni."

 

"A legjobb játékosok képesek félretenni a problémájukat, amikor a csapatban játszanak és úgy teljesítenek, ahogyan azt elvárják tőlük."

 

Cavani eddigi 8, manchesteri mezben lejátszott mérkőzésén háromszor tudott eredményes lenni azóta, hogy októberben ingyen az Old Traffordra igazolt.

 

Ole elismerte, hogy bár négyszemközt még nem tudtak sokat kommunikálni a Matador becenevű játékossal - miután Edinson még nem beszél megfelelően angolul - de a képességeit így is képes volt már a nagyvilág elé tárni, még ha a parkolási képességei az Aon Training Complex-ben hagynak is maguk után kívánnivalót.

 

 

"Ő egy igazi profi. A nyelvi akadályok miatt még nem volt rá lehetőségem, hogy igazán jól és közelről megismerjem" - tette hozzá.

 

"Egy közvetítőn keresztül kell beszélnünk egymással, de ő nagyon profi és pedáns. Mindent annak érdekében tesz, hogy a lehető legjobb futballistaként tevékenykedjen."

 

"Ő egy nagyon jó csapattárs, igazi csapatjátékos és lenyűgöz, hogy mennyire nagy figyelmet szentel a részleteknek mindenben - leszámítva a parkolását!"

 

"Néha túlzottan közel parkol le a játékosok és az edzői stáb tagjainak autóihoz! Már két angol szót is megtanult - 'holnap szabadnap'. Ha megnyerünk egy mérkőzést, másnap pihenőt akar kapni. Ezeket a szavakat tudja!"

 

Amikor Edinson még a PSG játékosa volt, a két klub pedig szembe találkozott egymással a 2018/19-es szezon Bajnokok Ligája kiírásában, Ole 'Vikingként' és 'harcosként' hivatkozott rá - a United szempontjából pedig fellélegzést jelentett sajnálatos sérülése, amely okán az első mérkőzést teljesen kihagyni kényszerült, a visszavágón pedig csak csereként léphetett pályára.

 

Most, hogy már néhány hete saját játékosaként tekinthet Cavanira, Solskjaert arról kérdezték, hogy ezeket a megnevezéseket továbbra is igaznak tartja-e a csatárra, amely kapcsán a norvég leszögezte, hogy a korábbi Napoli játékos munkabírása és mentális felkészültsége keltette fel a leginkább a figyelmét.

 

"Mi, Vikingek, soha nem adjuk fel. Soha. Rendelkezünk a megfelelő hozzáállással és mentalitással. Lehet, hogy nem volt helyes a megállapításom Edinsonnal kapcsolatban, de bóknak szántam."

 

"Én mindig odafigyelek a játékosok mentalitására és abbeli képességükre, hogy képesek-e jól játszani, még akkor is, ha nem éppen a legjobb napjukat élik. Beszélhetnék a ragadozó ösztöneiről, mint csatár és a mozgásáról, de amit mindig látok rajta, hogy képes a csapatért, csapatjátékosként dolgozni."

 

"Ezt már itt is láttuk tőle abból, amilyen munkabírással játszik."

 

"Ha megnézzük a csatárok futási statisztikáit a Premier League-ben, akkor ő a lista legelején van. 33 éves, így ez az adat elég sok mindent elárul a mentalitásáról."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Paris Saint-Germain

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!