Solskjaer: Cavani többször lesz kezdő

Ole Gunnar Solskjaer továbbra is nagy lenyűgözöttséggel beszélt Edinson Cavani Manchester Unitedre gyakorolt hatásáról és szerinte a szurkolók a következő hetekben, hónapokban többször is láthatják majd az uruguayit a kezdőcsapatban.


A 33 éves csatár ismételten a kispadról beállva tette le a pályán névjegyét, amikor a Boxing Day-en az ő gólpassza készítette elő Bruno Fernandes gólját a Leicester City ellen 2-2-es döntetlenre végződő bajnokin.

 

Ráadásul ezt a remek teljesítményét a múlt héten egy remek, továbbjutást érő befejezés előzte meg az Everton elleni Ligakupa negyeddöntőben és még nem volt olyan régen az sem, hogy duplázni tudott a Southampton ellen 3-2-re megnyert bajnokin is.

 

A Wolves ellen az Old Traffordon rendezendő Premier League összecsapást megelőzően Ole-t arról kérdezték mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján, hogy Cavanit a jövőben többet láthatjuk-e a kezdőcsapatban, mint a kispadról beállva, amelyre elég egyértelmű választ adott.

 

"Ő egyértelműen egy kezdőcsapatba való játékos. Ilyen minőséget képviselve nem is lehet másként tekinteni rá" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Rengeteg kezdőcsapatba való játékosunk van, több, mint 11."

 

"Ha a Man United játékosa vagy, hinned és bíznod kell önmagadban. Én bízok benne, ahogyan minden játékosomban, a csapatunkon belül pedig hatalmas versenyhelyzet van minden egyes helyért. Ő valószínűleg több mérkőzésen lesz kezdő, mint amennyin nem."

 

 

A United menedzsere arról is beszélt, hogy benne nem voltak aggályok azt illetően, hogy a csatár megkaphassa a klubnál nagy jelentőséggel bíró 7-es számú mezt és elárulta, hogy tulajdonképpen maga Cavani hozta fel ezt a témát először.

 

"Az volt az első dolog, amit kérdezett tőlem, amikor beszéltünk, hogy viselhetné-e a 7-es számú mezt" - tette hozzá.

 

"Beszéltünk ennek a meznek a történelméről és számomra az eddigi karrierével, tapasztalatával és azzal a személyiségével, amit a vele való beszélgetés és a pályán látottak alapján levettem... nem voltak kétségeim, hogy képes lesz megbirkózni a 7-es mezszám súlyával."

 

"Ő hihetetlenül pedáns, igazi profi a szokásait és mindent figyelembe véve, amely megmutatja, hogy miért volt olyan karriere, amilyen. Még most, ennyi idősen is az egyik legjobb erőnléti állapotban lévő játékos a csapatunkban."

 

Amikor arról kérdezték, hogy a Vörös Ördögök megkívánják-e hosszabbítani Cavani jelenleg érvényes egy éves szerződését és élnek-e a rendelkezésükre álló egy éves hosszabbítási opcióval, Solskjaer így felelt:

"Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy még van benne néhány jó év, szóval mást nem igazán mondanék."

 

"Nagyszerű hatással volt ránk, mióta megérkezett a klubhoz. Még van néhány jó éve hátra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 16. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!