Amiért Ole Fletcherrel akart dolgozni

Ole Gunnar Solskjaer szerint most jött el a megfelelő pillanat arra, hogy Darren Fletcher visszatérjen a klubhoz a felnőtt csapat edzőjeként.


A Vörös Ördögök egykori középpályása, aki 2019 nyarán a Stoke City-nél fejezte be játékos pályafutását, a hét elején csatlakozott a United edzői stábjához.

 

Október óta már az U16-os csapatnál edzősködött, de Ole-t annyira lenyűgözte munkájával, hogy egykori csapattársát a felnőtt csapat edzői közé emelte.

 

Fletchert hétfőn korábbi játékostársával, Michael Carrickkel kapták lencsevégre első edzésén, Solskjaer pedig igyekezett rámutatni, hogy mire lehet számítani a 36 éves skót szakembertől.

 

 

"Igen, azt gondoltam, hogy Michael és Darren kellene hogy játszanak a középpályán az egyik soron következő nagy mérkőzésünkön!" - viccelődött Ole a klubmédiának adott interjújában.

 

"De a viccet félretéve, jó, hogy újra köztünk van."

 

"Fletch számos éven keresztül nagyon fontos tagja volt ennek a klubnak. Már azóta ismertem őt, hogy fiatalon, 16 éves korában az akadémiáról kikerült és [a korábbi asszisztens] Mark Dempsey kérésére eddig az Akadémián segítkezett."

 

"Volt egy nyílt pozíciónk és mivel Darren most egy ideig távol volt, ezért fontos volt, hogy visszahozzuk, mert nagyon sok és jó ötlete és véleménye van a futball kapcsán és azt gondoltam, hogy az U16-osok között jó helyen lesz ahhoz, hogy megkezdje az edzői pályafutását."

 

"Most pedig elérkezettnek láttuk az időt, hogy feljebb lépjen és csatlakozzon közénk a felnőtteknél."

 

Fletcher érkezésének értelmében a felnőtt csapat edzői stábjában több mint 1300, United mezben lejátszott mérkőzés tapasztalata összpontosul, ugyanis a Bajnokok Ligája győztes játékos mellett Carrick, Mike Phelan és persze maga Solskjaer is tagja volt játékosként a klubnak.

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy a klubnál járatos emberek stábjában tudása fontos részét képezi-e terveinek, Ole úgy válaszolt, hogy bár a United ismerete érték, de a meglévő stábba való illeszkedés még fontosabb.

 

"Szerintem fontos, hogy tudjuk, miért dolgozunk és milyen céllal dolgozunk" - tette hozzá.

 

"Közülünk többen sikeresek voltak itt játékosként, trófeákat nyertünk és számtalan évet eltöltöttünk a csapatnál, így tudjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki a Man United játékosa és edzője legyen. Nekem tetszik ez az eszme. De nem kötelező."

 

"Vannak olyan edzőink is a stábban, mint Richard [Hartis], Craig [Mawson], Martyn [Pert] és Kieran [McKenna], akik nem játszottak a Man Unitedben, de rendelkeznek olyan különböző készségekkel és jellemzőkkel, amitől ez az edzői stáb működőképes."

 

"Ők mind kiegészítik egymást és ez a kulcsszó: hogy kiegészítjük és kihívások elébe állítjuk egymást annak érdekében, hogy előrébb vigyük a klubot. Tudjuk, hogy milyen értékek fontosak számunkra. Maga a United szó is ezt takarja: egy csapat vagyunk. Együtt vagyunk és nagy öröm látni napról-napra ezeket a srácokat dolgozni."

 

"Segítik a játékosokat lépésről-lépésre fejlődni és rengeteg energiát mozgósítanak annak érdekében is, hogy fejlesszék a csapat egészét is. Ez egy fantasztikus csapat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!