Pogba: A United képes megnyerni a bajnokságot

Paul Pogba bevallotta a vasárnapi Liverpool elleni mérkőzés előtt, hogy a Manchester United nincs még ugyanazon a szinten, mint a Premier League regnáló bajnoka.


Ole Gunnar Solskjaer csapata - amelyik az elmúlt 11 mérkőzéséből kilencet megnyert - a tabella éléről várja az összecsapást az ősi riválissal szemben.

 

Kizárólag a Sky Sportsnak adott interjújában Pogba a következőket mondta: "Rengeteget fejlődtünk, napról napra most is fejlődünk, és még mindig egy nagyon fiatal csapatunk van."

 

"Természetesen nem mondhatjuk azt, hogy ugyanazon a szinten vagyunk, mint a Liverpool, mert ők már megnyerték a Premier League-t, és most is mérkőzéseket nyernek, úgyhogy azon a napon mondhatjuk azt, hogy egy szinten vagyunk velük, amikor mi is megnyertük a bajnokságot."

 

"Ha te akarsz lenni a legjobb, akkor le kell győznöd a legjobbat. Mi meg akarjuk verni a regnáló bajnokot."

 

"Tudjuk, hogy milyen jól játszanak évek óta - tudjuk, milyen minőséggel rendelkeznek, és a játékstílusukat is ismerjük. Ezek mindig kemény mérkőzések. Fel vagyunk rá készülve, hogy egy nehéz összecsapás lesz, úgyhogy nekünk csak koncentrálnunk kell és meg kell próbálnunk az élen maradni."

 

"Szerintem képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot, ha kellően koncentráltak maradunk, de számos csapatnak megvan a sansza rá - még nem nyertük meg, és hosszú az odáig vezető út."

 

"Ezt nem mondhatom [hogy ez a legjobb Man Utd, amiben játszottam]. Azt hiszem, amikor a Man Utd legutóbb az első helyen állt, akkor Sir Alex Ferguson irányította az együttest. Úgyhogy azt már mondhatom, hogy jelentős előrelépés történt."

 

A United az élen - 'Ezért jöttem vissza'

 

 

17 mérkőzést követően a United a tabella élén áll a 2012/13-as szezon óta először, Pogba pedig élvezi a kihívást, ami az első hely megtartásával jár.

 

"Ez az, amiért visszatértem" - tette hozzá. "Ez az, amiért visszajöttem ide. Erről szólt ez az egész, megérkezni, és győzni."

 

"Persze, amint megérkezel rögtön győzni akarsz. Azonban megtörténnek bizonyos dolgot. Megpróbálsz felépíteni valamit, ami nem az elvárásoknak megfelelően alakul, de ennek oka van. Ebben az évben talán győzhetünk, ki tudja? Mindannyiunk fejlődni akar emiatt, megismerni egymást, több tapasztalatot szerezni, úgyhogy minden okkal történik."

 

"Fejben már az első, második, harmadik évben győzni akartam, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek kinéz."

 

"Vannak olyan csapatok, akik remekül játszanak, a szomszédaink is jól szerepelnek, mindenki csapatot épít, top játékosokat vásárol, úgyhogy egyértelmű, hogy ez a világ legjobb bajnoksága, ahol előre tudod, hogy nem lesz könnyű győzni."

 

Pogba a Liverpool - Man Utd összecsapásról: 'Kiemelkedően fontos'

 

"Ez kiemelkedően fontos. Mindannyian tudjuk, hogy a Liverpool elleni mérkőzések mindig nehezek, ráadásul az előző Premier League-t is megnyerték. Ahhoz, hogy a legjobb légy, le kell győznöd a legjobbat, te pedig pontosan ezt akarod. Fejlődni akarsz, jobbá és jobbá válni."

 

"Mindannyian tudjuk, milyen jól szerepeltek az elmúlt években. Ismerjük a kvalitásaikat, a játékstílusukat, és egyértelmű, hogy le akarod győzni a regnáló bajnokot. Ilyen a mentalitásunk."

 

"A pontkülönbség miatt pedig még jelentőségteljesebb lett az egész. Most azonban csak magunkra, és a teljesítményünkre kell fókuszálnunk, aztán majd meglátjuk."

 

Képes megtenni a következő lépést a Man Utd?

 

A hónap elején a Carabao Cupban elszenvedett Manchester City elleni vereséggel a Manchester United a negyedik elődöntőjét veszítette el Solskjaer irányítása alatt.

 

Az előző szezonban valamennyi elődöntőben vesztesen hagyták el a pályát, idén pedig ismét megtörtént a City ellen az Old Traffordon, ami felveti a kérdést, hogy nem jelent-e mentális gátat egy sorozat ezen szakasza Solskjaernak és csapatának.

 

Amikor arról kérdezték Pogbát, hogy egy csapat hogyan tud a következő szintre lépni, a következőt mondta: "Hogy mindig többet akarj. Mindig a következő mérkőzésre koncentrálj, mert az a legfontosabb. Mindig a következő és a következő meccs. Ha nyersz 3-0-ra, vagy kikapsz 1-0-ra, akkor is a következő meccsen kell járnia a fejednek. Fent kell tartanod a fókuszt, a mentalitást, erősnek és nyugodtnak kell maradnod fejben."

 

"Ha magabiztos vagy, képes vagy ezeket betartani. Én így látom. Addig nem vagy bajnok, amíg nem tartasz a kezedben egy trófeát, úgyhogy ezt kell folytatnunk."

 

Pogba: 'Jól érzem magam'

 

 

A United élre kerülésével egyidejűleg Pogba is megtalálta a legpazarabb formáját.

 

A Turf Mooron kedd este a 27 éves játékos újabb lehengerlő teljesítményt nyújtott, ahol a megpattanó lövésével sikerült Solskjaer csapatának feltörnie a Burnley védelmét a második félidőben.

 

A következőket mondta: "Nagyon jól érzem magam mind fizikálisan, mind mentálisan. Most pedig folyamatosan játszom is, ahol visszaszerezhetem a legjobb formámat."

 

"Nagy különbség van aközött, amikor egy mérkőzésen kezdő vagy, majd az azt követőn nem játszol, vagy ha kihagysz pár mérkőzést."

 

"A csapat mindig ott van, hogy segítsen abban, hogy jó formába tudj kerülni. A csapat remekül játszik, sokat segítenek, és bíznak bennem a stábbal egyetemben."

 

"Úgyhogy most csak magamra kell koncentrálnom, és a legjobbat kell adjam a pályán. Mindegy, hogy bal oldalon, jobb oldalon, középen, csatárként, vagy védőként játszok. Akárhol is szerepelek, a legjobbat kell nyújtanom, ez a legtöbb, amit a csapatomért tehetek."

 

'Gyűlölök a padon lenni'

 

 

A mostani jó forma ellenére 2016-os átigazolása óta Pogba nem igazán találta a kiegyensúlyozottságot a játékában.

 

A szezon elején a formahanyatlása mellett az erőnléte sem volt megfelelő, ami ahhoz vezetett, hogy többször kellett a United kispadján szerepelnie, mint a pályán, a középpályásnak pedig nem ez volt a kedvenc időszaka.

 

"Gyűlölök a padon lenni, egyszerűen nem szeretem" - mondta. "Ez nem azt jelenti, hogy mások nem érdemlik meg, hogy játszanak, csak én, hanem azt, hogy egyszerűen nem szeretek ott lenni."

 

"Győztes típus vagyok, aki meccseket akar játszani. Segíteni akarom a csapatot, ha pedig a kispadon vagyok és nem állhatok be, úgy érzem, hogy nem tudom őket segíteni, úgyhogy ilyenkor rosszul érzem magam, ezt pedig nem szeretem."

 

Felmerül a kérdés, hogy mennyire volt nehéz partvonalra szorulni Solskjaer együttesében a szezon elején?

 

"Nehéz volt és furcsa" - tette hozzá Pogba.

 

"Az előző év sem volt egyszerű a sérülésem miatt. Ekkor az emberek sem igazán tudták milyen ez - sérülten játszani -, kettős töréssel, emellett pedig megpróbálni a legjobbamat nyújtani a csapat számára."

 

"Furcsa volt a visszatérés is, olyan volt a műtét után, mintha új sarkam lenne. Olyan jól akartam visszatérni, amilyen jól csak lehet. Aztán persze elkaptam a COVID-ot, a formám visszaesett, a csapat eredményei sem jöttek, most pedig ismét alakul a jó sorozatunk. Azok a játékosok, akik a helyemen játszottak, remekül szerepeltek, gondolok itt Fredre, Nemanjára (Matic), vagy Scottra (McTominay). Mind remekül játszottak."

 

"Csak miattuk lehetünk ott, ahol most vagyunk, valamennyien. A tabella élén vagyunk, úgyhogy nagyon boldog vagyok most. Csak a csapatra kell gondolnom, nem pedig magamra. Néha azért ez nehéz!"

 

'Sötét' 12 hónap...

 

Pogba reflektált az elmúlt 12 hónap történéseire is, nem csak magánélet szempontjából, hanem abból is, hogy a világ hogyan küzdött a koronavírus okozta pandémiával.

 

A középpályás belátta, hogy volt ugyan pár "sötétebb" momentum az év során, ő azonban megpróbálta pozitív irányból nézni ezt a mindannyiunk számára megpróbáltató időszakot..

 

"Kemény 12 hónapon van túl a világ" - mondta.

 

"Ez nagyon nehéz volt. Persze attól függ, hogyan fogod fel, depresszióként, bánatként, vagy egy leckeként, egy motivációként. Persze, mindenkinek nehéz volt, mindenkinek sötét volt, de a felhők felett mindig kék az ég."

 

"Tanultunk ebből, tapasztalatot gyűjtöttünk."

 

Hozzátette: "Néha elkerülnek a sérülések, minden remek, rendszeresen pályára lépsz, néha pedig nincs ilyen szerencséd. Szerencsés vagy, ha futballozhatsz, de ha sérült vagy, járni sem tudsz, nehéz aludni, alvás közben olyan pozíciót találni, ami kényelmes, és nehéz azt csinálni, amit szeretsz: futballozni és a csapattársaid között lenni. Aztán belegondolsz az igazán fontos dolgokba."

 

"Fontos ugyan a futball, az egészséged azonban többet ér annál. Ezt most mind megtanultuk. Belegondolsz a világ dolgaiba, és megállapítod, hogy rengeteg rossz dolog történik, de a rossz után mindig jön valami jó. Optimista vagyok. Folytassunk mindent úgy mint egyébként, mosolyogjunk és nevessünk."

 

"Ezek a lezárások nagyon sok embernek maga a rémálom, hisz nem lehetsz igazán szabad. Az én szempontomból azonban levontam a következtetést - remek volt, mert a családommal lehettem hosszú időt, ha pedig focista vagy, nem teheted ezt meg, mert rengeteget utazol. Van, hogy nem látod felnőni a gyermekeidet."

 

"Ha gyerekeid vannak, minden nap látni szeretnéd, ahogy nőnek. Úgyhogy ez az időszak jó volt arra, hogy egész nap velük legyek. A lényeg, hogy megpróbálom megfogni ezt a sötétséget és világosságra cserélni."

 

'Mindig önmagamat fogom adni. A kritikusok előre hajtanak.'

 

Végezetül Pogba számos pozitív és negatív kritikát kapott a Premier League-be történő visszatérése óta mind a szakértőktől, mind a szurkolóktól.

 

Hogyan reagál Pogba a karrierjét körülvevő zajokra?

 

"Egy boldog srác vagyok" - mondta. "Ha focista vagy, az emberek beszélni fognak rólad, megosztják a véleményüket, azt fogják mondani, amit gondolnak, mert ezt megtehetik. Szólásszabadság van."

 

"Ez azonban nem változtat a munkához való hozzáállásomon és azon, hogy mindig önmagamat adjam. Én soha nem játszom meg magam."

 

"Ezen pedig nem fogok és nem is tudsz változtatni. Akár kedvelsz, akár nem, ez vagyok én, ez itt Paul, így nőttem fel, ez vagyok én. Ezt pedig a világért sem változtatnám meg."

 

"Lesznek akik szeretnek, lesznek akik kevésbé, de én az előbbiekre koncentrálok, akiknek mosolyt csalok az arcukra, boldoggá teszem őket, motiválom őket arra, hogy jobbak legyenek vagy arra, hogy valami újba vágják bele a fejszéjüket. Én inkább ezekre az emberekre gondolok."

 

"Azok pedig, akik nem szeretnek engem, vagy a frizurámat, vagy hasonló dolgaimat, vagy azt ahogy játszok, vagy úgy vélik, hogy túlértékelt vagyok, nem számít. Ez a te véleményed, tarts is ki mellette, mert ez inspirál arra, hogy még többet dolgozzak azért, hogy meg tudjam változtatni ezt a véleményed."

 

"Összességében így van ez jól, ez hajt engem előre, hogy még többet dolgozzak, úgyhogy köszönöm, köszi mindannyiótoknak!"


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!