Rooney: Idén bajnok lesz a United

Wayne Rooney arra számít, hogy a Manchester United az idei szezonban megnyeri a Premier League küzdelmeit.


A United, amely utoljára Sir Alex Ferguson 2012/2013-as búcsúszezonjában nyert bajnoki címet, szerdán este visszavette a Premier League tabellájának vezetőpozícióját, miután a Fulhamet hátrányból felállva 2-1-re győzték le idegenben és így már 17 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre az Old Traffordtól távol a bajnokságban.

 

Mindez egy Ole Gunnar Solskjaer legénységénél beállt drámai fordulat eredménye - miután az előző szezont 33 pontos hátrányban zárták a végül aranyérmet nyerő Liverpool mögött - Rooney szerint pedig ez nagyban köszönhető Bruno Fernandes és Edinson Cavani érkezésének.

 

A nemrég a Derby County kispadján véglegesített, a Vörös Ördögök mezében ötszörös Premier League-győztes Rooney szerint az új igazolások visszaállították a győztes mentalitást a klubnál, Paul Pogbának pedig olyan szabadságot kölcsönöztek, amelynek köszönhetően újra tündökölhet a Unitedben.

 

 

"Az elmúlt néhány évben a United nem állt készen arra, hogy harcban legyen a bajnoki címért, de most olyan játékosokat szerződtettek, mint Fernandes és Cavani - győztes mentalitású játékosokat - amely hatalmas segítségükre volt" - kezdte Rooney csapata hétvégi, QPR elleni bajnokiját megelőző sajtótájékoztatóján.

 

"Mostanra pedig a csapatuk a Premier League bajnoki címéért van harcban. Már hat hete mondtam az irodában az edzőknek, hogy szerintem a Manchester United fogja megnyerni a bajnokságot. Ma is ugyanígy érzem."

 

"Paul Pogba ebben hatalmas szerepet fog játszani. A győztes mentalitású játékosok szerződtetésével egy kicsit kevesebb nyomás helyeződik Paul vállaira, ő pedig ezáltal képes megmutatni a benne rejlő minőséget a pályán."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!