Remekül induló kölcsönjátékok

A Manchester Unitedtől kölcsönben szereplő játékosok remekül kezdték meg szereplésüket új állomáshelyükön a hét közben, de közülük is Jesse Lingard vitte el a leginkább a show-t, miután duplázni tudott a West Ham idegenbeli, Aston Villa elleni győzelme során.


Lingard, aki a vasárnapi, Liverpool elleni vereség alkalmával még nem állhatott a Kalapácsosok rendelkezésére, kezdőként, 10-es szerepkörben kapott játéklehetőséget David Moyestól, amelyet meg is hálált.

 

Csapata 3-1-es győzelme során kétszer is mattolni tudta a Villa kapusát, Emiliano Martinezt, mindkétszer Michail Antonio gólpasszából és láthatóan nagyon jól érezte magát a pályán.

 

"Ha továbbra is olyan jól játszik, ahogyan most tette, akkor hihetetlenül nagy segítségére lesz a West Hamnek és ha így folytatja, akkor az angol válogatott keretébe is vissza fogja verekedni magát. Remélem, hogy képes lesz újra arra a szintre kerülni" - mondta a lefújást követően Lingardról a korábbi United menedzser, David Moyes.

 

"A legnagyobb aggodalmam vele kapcsolatban nem az általános edzettségi szintje, sokkal inkább a meccsrutinja és az élessége kapcsán merült fel, szóval ezekben nem voltam igazán biztos. Tudtam, hogy nagyon keményen dolgozik a Manchester Unitednél és nagy erőfeszítéssel edz, szóval olyan nagyon igazán nem volt bennem félelem vele kapcsolatban. Csak az élessége volt a kérdés, mert eléggé hiányzott számára, hogy játékban legyen."

 

"Még félig se mutatta meg, hogy mennyire jó formában van, segített hogy jobban játsszunk, két gólt szerzett, szóval briliáns debütálás volt ez számára ma este."

 

Miután a mérkőzés legjobbjának választották, a West Ham hivatalos honlapjának így nyilatkozott Lingard:

"Most értem a pályafutásom legjobb éveihez. 28 vagyok és szeretnék hétről-hétre játszani."

 

"Jelenleg egy nagyszerű döntésnek tűnik, hogy ide jöttem és szeretném folytatni a munkát. Az mindig egy plusz dolog, hogyha sikerül gólokat szerezni és segíteni a csapatot, de amint mondtam, minden arról szól számomra, hogy újra visszatérhessek a pályára és élvezhessem a futballt - mosollyal az arcomon."

 

 

Nem csak Jesse, de James Garner is remekül kezdte meg kölcsönidőszakát a Nottingham Forestnél.

 

A korábban kölcsönben a Watfordnál szereplő középpályás beilleszkedése villámgyorsra sikeredett, amelyet jól példáz, hogy őt is a mérkőzés legjobbjának választották csapata tengelyében nyújtott szemkápráztató teljesítménye okán a Coventry City ellen 2-1-re megnyert másodosztályú bajnokin.

 

"Nagyon elégedett vagyok Jamesszel" - mondta a Forest menedzsere, Chris Hughton.

 

"Szerintem ahhoz képest, hogy egy fiatal, 19 éves játékosról beszélünk, nagyon érett produkciót nyújtott. Valószínűleg amit láttunk tőle, az azt példázta, hogy egy top6-os csapatban játszott a szezon első felében a bajnokságban. 17-18 mérkőzésen jutott szerephez, amelyek közül 11 alkalommal kezdő volt. Elégedett vagyok vele és azt gondolom, hogy a teljesítménye kiváló volt."

 

 

Ha ez még nem lenne elég, akkor Tahith Chong is eredményes volt debütálása alkalmával a Club Brugge együttesében.

 

A holland U21-es válogatott játékosnak, aki a Werder Bremennél szerepelt ideiglenesen, mielőtt országot váltott volna, mindössze három percre volt szüksége ahhoz, hogy előkészítse Hans Vanaken vezetőgólját az Olsa Brakel elleni belga kupa mérkőzésen.

 

Majd ő szerezte csapata ötödik gólját, amikor lecsapott egy keresztlabdára és ballal okosan átemelte a kapus felett.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!