Hendersonért a Tottenham és a Dortmund is sorban áll

A Tottenham Hotspur és a Borussia Dortmund áll a kérők listájának élén, amennyiben Dean Henderson a Manchester United elhagyása mellett döntene a nyáron.


Az angol válogatott kapuvédő egyre frusztráltabbá vált attól, hogy a Vörös Ördögökhöz való tavaly augusztusi visszatérése óta kevés játéklehetőséghez jut és a következő szezonban már nem szeretné azzal tölteni idejét, hogy a kispadon ülve nézi a mérkőzéseket.

 

Hugo Lloris a nyáron szerződése utolsó évébe lép és a Spurs emiatt folyamatosan monitorozza az Old Traffordon zajló eseményeket, miután menedzserükről, José Mourinhoról tudvalévő, hogy nagy elismerője Hendersonnak.

 

Kevesebb, mint két héttel ezelőtt az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a Sky Sports-nak azt nyilatkozta, Mourinho azt mondta neki, hogy ő úgy hitte, "Henderson már néhány évvel korábban is a United csapatában fog védeni".

 

Azonban Henderson heti 120 ezer fontos, augusztusban öt évre aláírt szerződése akadályozó tényező lehet a londoni alakulat számára.

 

A dolgok jelenlegi állása szerint Lloris szerződésének meghosszabbításáról nem folynak tárgyalások a fővárosban - akinek egyik lehetséges következő állomáshelye a Paris Saint-Germain lenne, amellyel újra együtt dolgozhatna korábbi menedzserével, Mauricio Pochettinoval.

 

 

A gyerekkora óta United szurkoló Henderson számára a leginkább preferált opció a Unitednél maradás lenne, azonban csak, mint első számú kapus.

 

Ha ez nem lehetséges számára, akkor úgy tudni, hogy nyitott lenne arra is, hogy külföldön folytassa - a Dortmund pedigréje és a Bajnokok Ligája szereplés pedig csak az előnyükre válna a játékos kegyeiért folyó harcban.

 

Ole Gunnar Solskjaer egyre tisztábban látja azt, hogy David de Gea és Dean Henderson harca a Manchester United első számú kapusposztjáért a következő szezonban nem lesz sem a játékosok, sem a keret előnyére.

 

Mivel De Gea jelenleg érvényes, heti 350 ezer fontos szerződéséből kettő plusz egy opciós év hátra van, így jelenleg a spanyol válogatott portás Old Traffordról való eligazolására kevés esély mutatkozik.

 

De egy kölcsönadás sokkal elképzelhetőbb megoldás lenne, ha Solskjaer úgy dönt, hogy Hendersonnal kezdődjenek kezdőcsapata összeállításai.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!