David Gill beszélt a nyári átigazolási tervekrõl

A Manchester United ügyvezetõ igazgatója, David Gill a BBC Rádiónak adott nyilatkozatában elárulta, a klub közel áll Edwin van der Sar utódjának leigazolásához.


A 40 éves holland hálóõr 2005-ben érkezett az Old Traffordra a Fulham csapatából és 262 alkalommal védte a United kapuját. Ezen idõszak alatt 4 bajnoki címhez segítette csapatát, és 2008-ban a Bajnokok Ligája döntõjében a büntetõrúgásoknál hárította Anelka tizenegyesét, ezzel a Vörös Ördögöket Európa trónjára emelte.


A 2009/10-es szezonban új Premier League rekordot állított fel: 1311 percen keresztül nem tudták bevenni az ellenfelek a kapuját.


„Tudjuk, melyik kapust szeretnénk és jó pozícióban is vagyunk a megszerzéséért. Biztos vagyok benne, hogy sikeres üzletet fogunk kötni” – mondta Gill a BBC Radio 5 adásában.


„Eldöntöttük, kit szeretnénk. Európa legjobb kapusaival hoztak minket kapcsolatba az elmúlt fél év során, de mi már hónapok óta tudjuk, hogy pontosan kit szeretnénk és õt próbáljuk megszerezni.”

 


A kapusok listájáról Manuel Neuer nevét szinte biztosan lehúzhatjuk, miután Uli Hoeness, a Bayern München elnöke bejelentette, hogy megállapodtak a kapus vételáráról, aki 13 millió fontért fog az Allian Arénába költözni.


Gill elárulta azonban, hogy nem csak kapusposzton szeretnének erõsíteni, hanem az egész keret változásokon, erõsítéseken fog átesni.


„Néhány komoly döntést kell meghoznunk a nyár folyamán.”


„Pótolnunk kell Edwint, de Gary Neville is visszavonult, valamint Paul Scholes döntését sem tudjuk még. Habár boldogan ajánlanánk neki új szerzõdést, talán mégis inkább a visszavonulás mellett dönt majd a szezon végén.”


„Szóval kétségtelen, hogy nagyon aktívak leszünk az átigazolási piacon néhány kulcsposztot illetõen, jelenleg erre készülünk fel. Ez nem azt jelenti, hogy most kezdünk hozzá mindenhez, ugyanis az elmúlt 12 hónapban már tervezgettünk. Majd meglátjuk, kit sikerül megszereznünk a nyáron.”


Edwin van der Sar, Gary Neville, és talán Paul Scholes visszavonulása mellett elképzelhetõ, hogy Wes Brown is távozik, de Michael Owen szerzõdése is lejár a nyáron. Owen Hargreaves is elhagyhatja az Old Traffordot, bár a klub egy 1 éves „annyit fizetünk, amennyit játszol” szerzõdés keretében elképzelhetõ, hogy hosszabbít a kandai születésû angol középpályással.


Az érkezési oldalon pedig Danny Welbeck és Tom Cleverley visszatérésére számíthatunk a Sunderland, illetve a Wigan csapatánál töltött nagyon hasznos kölcsönszerzõdésük lejártát követõen.

 

BBC Sports


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!