Woodward házát megtámadták

Múlt héten tüntetők támadták meg Ed Woodward otthonát, tudta meg a Sky Sports News.


Demonstrálók egy csoportja vette célba a Manchester United ügyvezető-alelnökének otthonát múlt héten, kifejezve ezzel haragjukat a végül kudarcba fulladt Szuperliga miatt. A támadók nem találtak otthon senkit, azonban a bejáratban kárt tettek. A chesire-i rendőrség nyilatkozata szerint nem riasztották őket az esethez. Nem ez volt az egyetlen esemény a United háza táján múlthét csütörtökön, hiszen aznap korábban néhány rajongó bejutott az edzőközpontba és a tulajdonos Glazer család ellen tiltakoztak. Azóta fokozták a carringtoni edzőközpont biztonsági őrzését.

 

Az Aon Training Complex területére egyébként egy 20 fős társaság jutott be transzparensekkel és az edzőpálya felé vették az irány. A rendőrséget is a helyszínre hívták. A csoport eljutott egészen a csapat norvég menedzseréig, akivel sikerült is beszélniük, végül pedig Michael Carrick, Nemanja Matic és Darren Fletcher is csatlakozott a beszélgetéshez és próbálták megnyugtatni a szurkolókat. A Sky Sports News információi szerint a fokozott biztonsági előírások már életbe is léptek az edzőközpont területén.

 

Eközben a közösségi médiában megjelentek azon képek, melyeket a csoport az edzőközpontnál készített. A transzparenseken az 51% MUFC felirat látható, ami a németeknél bevált tulajdonosi modellre utal.

 

Woodward 2005-ben érkezett a Unitedhez és 2012 óta tölti be jelenlegi tisztségét, ám a múlt heti események miatt lemondott és 2021 év végén távozik.

 

Múlt szombaton a United szurkolók ezrei gyűltek össze az Old Trafford előtt és szintén a tulajdonosok ellen tüntettek. Emellett pedig repülős "Glazers Out" transzparenssel is készültek a Leeds elleni találkozóra, ezzel is kifejezve nemtetszésüket. Az ismert tervek szerint pedig a United Liverpool elleni találkozója előtt is tüntetés lesz az Old Traffordon.

 

 

A tüntetéseken számos zászló, transzparens került az Old Traffordra, emellett pedig sokan a zöld és arany színeket viselték. Ez a színkombináció egyrészt utalás a csapat korábbi hivatalos színeire, még a Newton Heat FC idejéből, valamint a Glazer család elleni tiltakozás egyik ismert szimbóluma is már évek óta a szurkolók körében.

 

Népszerű szövegek voltak még a tüntetésre kivitt molinókon a "Woodward Out, Glazers Out, amiért 1 milliárd fontot loptak el a csapattól", valamint a "United a kapzsiság ellen" szövegek is.

 

A klub korábbi játékosa, Gary Neville egyenesen kormányzati beavatkozást sürgetett, hogy a "nagy hatos" nehogy megismételje az általa az angol labdarúgás meggyilkolásának tartott Szuperliga kísérletet. Mint ismeretes, az angol csapatok végül elsőkként hátráltak ki a Szuperligából. Gary Neville viszont arra figyelmeztetett, hogy a kormány beavatkozása nélkül újabb szakadár kísérlet is jöhet és véleménye szerint meg kell akadályozni ennek a megkísérlését is.

 

"Az a félelmetes, hogy az ezt kitaláló emberek ugyanott maradnak, ahol eddig voltak" - nyilatkozta Neville. "Nem mennek el. A kormánynak törvényt kell hoznia az ilyen helyzetek megakadályozására. A mai rendszer érdekes ebben az országban, miután az angol futball "erejét" a legnagyobb klubok kezébe adtuk 20-30 évvel ezelőtt. Viszont úgy néz ki, hogy el kell venni tőlük és erre csak a kormány képes."

 

"Az ilyen próbálkozásokat pedig csírájában el kell folytatni és a végső megoldás az lesz, hogy a jelenlegi tulajdonosokat ki fogják szorítani a klubokból. Rövid távon olyan intézkedések kellenek, hogy ne tudjanak azt csinálni a focival amit akarnak. A bevételeiket, nyereségüket akarják maximalizálni azt állítva, hogy ez a szurkolóknak is jó lesz. De ez nem történhet meg."

 

"A múlt héten erősen fogalmaztam szándékosan, amikor a kialakult helyzetet az angol futball meggyilkolásának neveztem és egy sajnálommal nem lehet a klubok részéről elintézni a dolgot. Ráadásul vannak akik még most is azt nyilatkozzák, hogy nem tűnt el a terv és, hogy a Szuperliga meg fog valósulni. Le kell állítani őket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!