Pogba a United jövőjéről

Paul Pogba ára mára kevesebb, mint 89 millió font, amennyit a Manchester United fizetett érte 2016-ban, de talán a pandémia Manchesterben tarthatja.


Paul Pogba nyugodt jövőjét illetően és felkészült arra, hogy marad még egy évet a Manchester Unitedben, ha nyáron nem tudna eligazolni.

 

A The Manchester Evening News tudomása szerint a 28 éves Pogba kivásárlási ára jelenleg 80 millió font. A franciának még egy év van hátra a szerződéséből, bár a válogatott játékos és családja boldog Manchesterben.

 

Pogba és felesége, Zulay Cheshire-ben telepedett le két fiatal gyermekükkel és egyes források szerint Pogba kedvese jól érzi magát a környéken.

 

A United szerint Pogba utolsó két évében dicséretre méltó teljesítménnyel rukkolt elő, függetlenül attól, hogy nyíltan hajlott a Real Madridhoz való eligazolásra. Nyilatkozta is a 2019-es nyári átigazolási időszakban, hogy új kihívásokra vágyik.

 

Pogba eddig nem mutatott hajlandóságot új szerződés aláírására a United csapatával és bátyja, Mathias figyelmeztette is a klubot februárban, hogy kénytelenek lesznek ingyen elengedni őt, ha 2022-ben lejár a szerződése a csapattal.

 

A United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer tapintatosan menedzselte Pogbát és ellátta tanácsokkal, függetlenül a francia válogatott játékos ügynöke, Mino Raiola többszöri kirohanása ellenére.

 

Solskjaer hanyagolta Pogbát a szezon elején és ironikus ugyan, de formába lendült a játékos, miután Raiola azt nyilatkozta róla a Tuttosportnak decemberben, hogy "Paul Pogba végzett a Manchester Uniteddel".

 

"Ugyanúgy menedzseltem Pogbát, mint mindenki mást" - nyilatkozta Solskjaer a Roma elleni 6-2-es győzelmet követően. "Tudja az érzéseimet az ügyről és róla, úgy gondolom, hogy tudja milyen fontos a csapatnak a jelenléte."

 

 

"Fitten akarom tartani, azt akarom, hogy fusson, mert ha elég fitt, megállíthatatlan. Úgy gondolom, hogy távol kell tartanom a védelmünktől és ezt ő is így gondolja. Azt mondta, gyakorolnia kell még a szerelést és a védekezést."

 

"Olyan légkört akarunk teremteni, amilyenről korábban Edinsonnal [Cavani] kapcsolatban is beszéltem, olyat, ahol a játékosok szeretnek játszani és mindennap keményen akarnak dolgozni."

 

A United játékosai, akik közelebb állnak Pogbához, azon a véleményen voltak, hogy ha a francia játékos távozni akar, engedni kell neki, ez az ő és a klub érdekeit egyaránt szolgálja.

 

Csupán néhány tengerentúli klub engedhette volna meg magának Pogba megvásárlását, ha a United szeretné érte megkapni a 80 millió fontot, a legjobb opciót kell választaniuk, ugyanis a Real Madrid és a Juventus komoly pénzügyi válságban van.

 

A Juventus, akit Pogba korábbi csapattársa, Andrea Pirlo menedzsel, az elmúlt három évben 104 millió font veszteséget könyvelhettek el, miután az olasz klubok közül a legtöbbet ők költötték. A Serie A negyedik helyezettjének adóssága összesen 357,8 millió euró és fennáll annak a veszélye is, hogy nem fogja tudni kvalifikálni magát a Bajnokok Ligája következő kiírásába.

 

A Real Madrid adóssága rekordot jelentő mennyiségű volt tavaly júniusban, összesen 354.3 millió euró. A klub elnöke, Florentino Perez nyilatkozata szerint "nem fognak tudni idén nyáron nagy nevet igazolni" a Szuperliga hiányában.

 

A Madrid menedzsere, Zinedine Zidane próbált hatást gyakorolni Perezre, hogy igazolja le honfitársát, Pogbát 5 évvel ezelőtt, de a United túllicitálta akkor a Madridot és 89 millió fontot fizetett a játékjogáért a Juventusnak, majd 2019-ben a United és a Madrid üzlete ugyancsak meghiúsult.

 

Pogba két évvel ezelőtt nyilatkozta, hogy "itt az idő új kihívások elé nézni valahol máshol" és az ügynöke, Mino Raiola megismételte a középpályás szándékát négy hónappal ezelőtt. Raiola "sajnálta", hogy Pogba nem tudott Madridba igazolni 2019-ben.

 

Raiola felfedte tavaly, hogy egy nagyszerű játékost akar a Real Madridba vinni és felidézte Zidane visszatérését, aminek hatására Pogbát még jobban érdekelni kezdte az üzlet. Solskjaer nem is volt boldog Zidane 2019-es kísérletével, amivel végül Pogba nyugtalanságát és elégedetlenségét okozta.

 

Pogba eredeti terve az volt 2016-ban, hogy a Real Madridba igazol, de Raiola tanácsa az volt, hogy térjen vissza a Unitedhez azzal a feltétellel, hogy három év múlva Madridba teszi át székhelyét.

 

A United októberben viszont kihasználta az egy éves hosszabbítási záradékot Pogba szerződésében.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!