Kölcsönlesen: Hogy szerepelt idén a 11 játékos?

A Manchester United egy egész kezdőcsapatnyi játékosa szerepelt ebben a szezonban kölcsönben - lássuk, hogy mennyire volt sikeres számukra ez az időszak!


Joel Pereira - Huddersfield Town

Joel Pereira kölcsönjátéka a Championshipben szereplő Huddersfield Town együttesénél nem hozott maga után sok pályára lépést, a 24 éves kapuvédő ugyanis csak kétszer szerepelt bajnoki találkozón.

 

Mindkét mérkőzés vereséggel végződött, ráadásul előbb novemberben a Stoke City ellen 4-3-ra, majd áprilisban a későbbi bajnok Norwich City ellen egy meglehetősen súlyos, 7-0-s zakóba sikerült beleszaladni, így a portugál portás 2 meccsen 11 gól után szomorkodhatott.

 

Szerződése lejártával a nyáron ingyen távozik majd a klubtól.

 

James Garner - Nottingham Forest

A szezon első felét a Watfordnál töltötte kölcsönben, egy edzőváltás következtében januárban azonban felbontották a szerződését és az idény végéig a Nottingham Foresthez írt alá.

 

Bár összességében egy eléggé fakó szezont produkált a Forest, Garnernek így is sikerült eléggé szépen letennie a névjegyét a City Groundon, a szombati Preston North End elleni 2-1-es vereség alkalmával pedig bombagólt jegyzett.

 

A 20 éves középpályás 4 alkalommal tudott eredményes lenni kölcsönklubjánál, ahol a menedzser, Chris Hughton már ki is fejezte abbeli reményét, hogy a játékos a következő szezonra is visszatér hozzájuk kölcsönben.

 

Ethan Laird - MK Dons

Az MK Dons középmezőnybeli szezon befejezése azt jelentette, hogy kellően távol voltak a League One mindkét végén folyó küzdelmeitől, Ethan Laird azonban állandó szerepet kapott a felnőttek között a klubnál töltött időszaka során.

 

A 19 éves játékos összesen 24 alkalommal játszott a harmadosztályú együttesben - amelyek során négy gólhoz járult hozzá asszisztjával.

 

Januári megérkezését követően mindössze egyetlen mérkőzésen nem volt a kezdőcsapat tagja, az utolsó előtti fordulóban.

 

Teden Mengi - Derby County

Teden Mengi januárban csatlakozott kölcsönben a United legenda, Wayne Rooney által irányított Derby County-hoz.

 

A Championshipben a kiesés elől menekülő Kosok színeiben 9 alkalommal jutott szóhoz, ezek közül nyolcszor kezdőként, mielőtt egy sérülés rövidre zárta tartózkodását ideiglenes állomáshelyén.

 

Nélküle a bennmaradást csak az utolsó fordulóban, egy Sheffield Wednesday elleni 3-3-as döntetlennel tudták kiharcolni.

 

 

Di'Shon Bernard - Salford City

Di'Shon Bernard kölcsönadásával sem került túlzottan messzire a Unitedtől, ugyanis a negyedosztályú Salford City együttesénél pallérozódhatott.

 

A számos egykori United legenda résztulajdonában lévő klub sajnos kicsivel, de lemaradt a play-offot jelentő helyekről, ugyanis két ponttal végeztek a top 6 helyezésen kívül.

 

Bernard folyamatos játéklehetőséget kapott a klubnál töltött időszaka során, 29 mérkőzésen pedig 2 gól mellett 2 asszisztot is jegyzett.

 

Andreas Pereira - Lazio

Pereira a szezon során 31 alkalommal ölthette magára a Lazio mezét tétmérkőzésen, de ezek legnagyobb része csereként történt, amelyet jól példáz, hogy összesen csak 755 percet töltött a pályán a római klubnál.

 

Unitedes szerződéséből még két év van hátra, így eléggé valószínű, hogy a következő idényt is máshol tölti majd.

 

Jesse Lingard - West Ham

Mióta januárban ideiglenesen aláírt a West Hamhez, Jesse Lingard kulcsfontosságú szereplője a Kalapácsosok Bajnokok Ligája szereplésért vívott figyelemre méltó harcának, teljesítményével pedig a nyári Európa-bajnokság kerethirdetése előtt álló Gareth Southgate terveibe is visszaküzdötte magát.

 

A David Moyes irányította fővárosiaknál 13 bajnoki mérkőzésen 9 gól és 3 gólpassz eddig a mérlege.

 

Mindazonáltal a vasárnapi, Evertontól elszenvedett 1-0-s hazai vereség jelentősen csökkentette a londoni alakulat top 4-es reményeit, Lingard pedig három mérkőzés óta nem lőtt gólt és nem adott gólpasszt - amely ezen az állomáshelyén a leghosszabb ilyen jellegű sorozata.

 

Tahith Chong - Club Brugge

Azt követően, hogy a szezon első felét a Bundesligaban szereplő Werder Bremennél töltötte, 13 pályára lépéséből 9 alkalommal csereként szóhoz jutva, Tahith Chong januárban a belga Club Brugge alakulatához szerződött kölcsönben.

 

A 21 éves játékos azóta 7 alkalommal volt került bevetésre, ebből ötször kezdőként, a hétvégén pedig öt percet töltött a pályán a KRC Genk elleni 3-0-s vereség alkalmával.

 

 

Diogo Dalot - AC Milan

Diogo Dalot otthonra talált az AC Milannál, a bajnokságban 18, míg az Európa-ligában 10 alkalommal szóhoz jutva - utóbbiban még a United ellen is pályára léphetett.

 

Állandó tagja a csapatnak és valószínűleg a Serie A utolsó három fordulójára is az marad, ahol a Milan célja nem kisebb lesz, mint hogy bebiztosítsa a top 4-ben való zárást és ezzel a 2013/14-es szezon után először kivívja a Bajnokok Ligájában való indulást.

 

Facundo Pellistri - Alaves

Az októberben igazolt Facundo Pellistritől nagy dolgot várnak a Unitednél a jövőben, ennek elősegítése érdekében januárban pedig a Deportivo Alavéshez került kölcsönben.

 

A spanyol első osztály kieséstől fenyegetett együttesében Pellistri nyolcszor kapott játéklehetőséget, amelyek felén volt kezdő, de a legutóbbi három fordulóban nem volt hadra fogható izomsérülése miatt.

 

Aliou Traore - Stade Caen

A francia másodosztályú Stade Caennál töltött kölcsönidőszak rengeteg értékes felnőtt csapatbeli tapasztalatot biztosított Aliou Traore számára, aki 19 alkalommal szerepelt a Ligue 2-ben.

 

A 20 éves játékos számos pozícióban szerepelt a klubnál, megszokott középső középpályás posztja mellett mindkét szélen is, de gólt vagy gólpasszt nem írhattunk fel még a neve mellé.

 

A szezon utolsó fordulójára ráfordulva a Caen feje felett ott lebeg a kiesés réme, mivel jelenleg osztályozót érő helyen állnak - két pontra a bennmaradástól és csak gólarányuknak köszönhetően nem a már biztos kiesést jelentő helyen tanyázva.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!