Bailly emlékei a Villarrealról

A Manchester United védője, Eric Bailly felidézte emlékeit a Villarrealnál eltöltött időszakáról az Európa-liga döntőjét megelőzően.


Az elefántcsontparti védő 2016 nyarán igazolt a spanyol csapattól a Vörös Ördögökhöz. A most 27 éves játékos két teljes szezont töltött el a Sárga tengeralattjáróknál 2014-es csatlakozását követően.

 

A spanyoloknál 47 alkalommal lépett pályára, ebből 9 esetben az Európa-ligában. Részese volt ezek között a mérkőzések közül a Villarreal 1-0-s sikerének a Liverpool elleni Európa-liga elődöntőben, a visszavágót viszont a Vörösök 3-0-ra megnyerték. Bailly az Anfielden lejátszott meccset sérülés miatt kihagyta.

 

Bailly, aki a közelmúltban 2024-ig szerződést hosszabbított a Uniteddel, az Európa-liga finálé előtt mesélt korábbi klubjáról, amit különlegesnek titulált.

 

 

"Különlegesek. Az a csapat jobb játékossá tett engem" - mondta a spanyol klubról exkluzív interjújában a döntő előtt. "Ott játszottam, megverték az Arsenalt, ezzel tisztában kell lennünk. Jó csapat és ezt bizton állíthatom, mivel játszottam náluk, de most a Manchester United a csapatom és azért fogok küzdeni, hogy megnyerjük a döntőt."

 

Bár a Villarreal csapata sokat változott, mióta a védő 5 évvel ezelőtt távozott tőlük, Ericnek még mindig sok barátja van a spanyoloknál és elárulta, hogy néhányukkal a mai napig tartják a kapcsolatot.

 

"Igen-igen, sok játékost ismerek a mai napig onnan" - mondta mosollyal az arcán. "Többek között a csatárukat, Gerard Morenót, aki rengeteg gólt szerez. Ismerem a középhátvédet, a jobb szélső védőt, Mario Gaspart, valamint a középpályáról is több játékost."

 

"A döntőben azonban félretesszük a barátságot május 26-án."

 

A jövő hét szerdai Európa-liga finálé Gdanskban az első nagy európai döntője lesz a spanyol csapatnak a klub 98 éves története során. Az idáig vezető úton Unai Emery csapata a csoportkörök során legyőzte a Sivassport, a Maccabi Tel-Aviv-ot és a Qarabagot is. Az egyenes kieséses szakaszban pedig továbbjutott a Salzburg, a Dinamo Kijev, a Dinamo Zagreb és az Arsenal csapata ellen is.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!